Випускники всіх військових університетів пройдуть навчання з тактичної медицини

8 грудня 2015 року на базі Військового інституту телекомунікацій та інформатизації стартує програма навчання з тактичної медицини для випускників військових вишів. Інструктори громадської організації «Захист Патріотів» проведуть курс бійця-рятувальника у всіх військових навчальних закладах України.

У січні-лютому 2015 року «Захист Патріотів» на запрошення радника Президента України та народного депутата доктора Ольги Богомолець організовував навчання для 1,884 офіцерів та курсантів, які достроково випускалися з вищих навчальних закладів у зв’язку із ситуацією в країні. Після завершення програми підготовки випускники були розподілені по військових частинах та підрозділах.

Організовані навчання показали необхідність таких курсів для українських військових. «Захист Патріотів» отримав відгуки про успішність проекту, а також чимало запитів від навчальних закладів із проханням повторити навчання. Наступний етап тренувань у рамках програми розпочинається у грудні 2015 і триватиме до кінця січня 2016 року.

Курс бійця-рятувальника, який викладають у всіх країнах-членах НАТО, надає військовим базові знання з першої допомоги на полі бою. Інструктори проведуть триденний курс, під час якого всі навички відпрацьовуватимуться з використанням тренувальних матеріалів та будуть випробовуватися під час моделювання реальних бойових дій. Четвертого дня курсанти пройдуть тренінг від працівників Психологічної кризової служби.

«Кожен військовий має володіти навичками з надання першої допомоги на полі бою. Дуже важливо, щоб молоді офіцери, випускники військових університетів, також отримували такі знання. Адже вони надалі можуть поширювати цей досвід. Більше того саме у їхніх руках розвиток військової справи в Україні», – відзначила доктор Уляна Супрун, засновник та директор громадської організації «Захист Патріотів», директор гуманітарних ініціатив Світового Конґресу Українців.

Громадська організація «Захист Патріотів» була заснована у травні 2014 для проведення навчань з тактичної медицини для українських військових та забезпечення їх медичним спорядженням. Станом на грудень 2014 року підготовлено більше 26 тисяч військових та передано понад 21 тисячу індивідуальних аптечок IFAK.

Громадська організація «Захист патріотів»

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа