Вимагав хабарі за оренду земельних ділянок – слідчі Нацполіції затримали посадовця «Укрзалізниці»

Заступник начальника служби колії регіональної філії вимагав 10 млн грн від керівника однієї зі столичних будівельних компаній за можливість отримати в довгострокову оренду шість гектарів землі на Київщині, які знаходяться на балансі у підприємства. На цій ділянці підприємець хотів збудувати чотириповерхові паркінги. Правоохоронці затримали фігуранта під час отримання частини неправомірної вигоди.

Після одержання першої частини хабаря посадовець мав почати виготовлення технічних умов для оренди земельних ділянок і подати керівництву відповідну заяву. 

Правоохоронці затримали хабарника «на гарячому» під час отримання першої частини коштів – мільйон гривень. Примітно, що за місяць до затримання фігуранта вже було засуджено за порушення правил безпеки дорожнього руху зі смертельними наслідками, а неправомірну вигоду він одержав під час іспитового строку.

Слідчі Нацполіції оголосили заступнику начальника служби колії регіональної філії АТ «Укрзалізниця» про підозру в одержанні службовою особою неправомірної вигоди за вчинення в інтересах третьої особи дії з використанням наданої їй влади та службового становища, предметом якого була неправомірна вигода в особливому розмірі (ч. 4 ст. 368 Кримінального Кодексу України). Фігуранту загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Спецоперацію з викриття проводили за оперативного супроводу Служби безпеки України в співпраці з керівництвом АТ «Укрзалізниця». Процесуальне керівництво — Офіс Генерального прокурора.

 

За матеріалами Головного слідчого управління Національної поліції України

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа