Вийшли друком матеріали сьомих Липівських читань

 

Українська Видавнича Спілка імені Юрія Липи видала збірку матеріалів конференції пам’яті Івана та Юрія Лип «Сьомі Липівські читання». Книга вийшла за сприяння добродія Андрія Юсова.

2015 рік можна вважати роком Лип, адже 24 лютого виповнилося 150 років з дня народження Івана Липи, а 5 травня – 115 років з дня народження його сина Юрія.

Матеріали Сьомих Липівських читань, котрі проходили в Одесі в листопаді минулого року, напевно викличуть відповідне зацікавлення у тих, хто досліджує творчий та життєвий шлях цих непересічних особистостей – будителів духу нації, творців і борців.

З подиву і поваги гідною послідовністю і наполегливістю організатори та учасники Липівських читань вже роками намагаються донести до широкого загалу українців творчу спадщину Івана та Юрія Лип, по крупинках відшуковують матеріали, організовують різноманітні заходи для вшанування їхньої пам’яті та увічнення їх імен і популяризації їх творчої спадщини.

До збірника увійшли тексти, в яких науковці висвітлюють життєвий шлях батька і сина Лип, їх творчу спадщину, окремий акцент поставлено на ролі і місці Одеси та Шевченка в їх житті і творах.

Варто особливо виділити ґрунтовну наукову працю історика Володимира Мороза про роль Юрія Липи в збройній боротьбі ОУН і УПА.

Загалом в матеріалах цього збірника читач знайде багато нового, часом несподіваного і загадкового.

Сподіваємося, що цим певною мірою прислужимося до популяризації славних синів української нації та дамо матеріал і теми дослідникам для нових публікацій, пошуків і наукової праці.

Віктор РОГ

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа