Вихідні на фронті…

В ніч з суботи на неділю від артобстрілу обвалилась шахта Бутівка. Найбільше постраждали бійці ПС, серед яких 4 загиблих і 11 поранених. Серед військових 128 бригади 3 також отримали поранення. Всіх бійців доправили до лікарні. Одного з ПС ще досі шукають під завалами.
По авдіївській промзоні вночі росіяни працювали з РПГ, ДШК, мінометів різного калібру. Промка обстрілювалася і протягом суботи вдень. Цієї ночі там три годин там тривав бій. Двоє бійців отримали легкі поранення. Зараз ситуація відносно спокійна.

Горлівський напрямок. Під обстрілами, як завжди, село Зейцеве. У суботу, орієнтовно з години 15:00 почалися обстріли з РПГ, крупнокаліберного кулемету «Утес», ДШК. З 22:00 позиції ЗСУ обстріляли зі стрілецької зброї та АГСів. На вогонь у відповідь ворог притих.

Також з артустановок обстріляли житловий сектор міста Торецьк (Дзержинськ), яке було звільнене два роки тому. Відтоді по місту снарядів не прилітало. Близько 10 мін 152 мм калібру впали у житлові будинки. Ніхто з місцевих жителів не постраждав. Серед військових теж всі живі і без поранень.

В районі ДАПу вдень відносно тихо, але вночі військові рахують прильоти від 82мм мінометів. Близько десятка впало на їхніх позиціях. По кільком позиціям били прицільно. Стрілкотню, БМП військові навіть не беруть до уваги.

В районі Красногорівки військові повідомляють про відносно спокійну обстановку. Їхні позиції обстрілювали з мінометів, кулеметів та стрілецької зброї, але всі хлопці живі.

На війні ніколи не знаєш, які новини чекатимуть зранку. Ця ніч на деяких ділянках фронту виявилася занадто важкою, а новини невтішними. Але ми повинні допомагати своїй армії. Бо нашою допомогою ми можемо вберегти чиєсь життя там, де це найбільше потрібно.

Дарья Бура
Наталія Калмикова
Проект «Повернись живим»

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа