«Вигідний» шлюб для втечі за кордон за 6 000 доларів

Злочинну діяльність 47-річної мешканки Звягеля задокументували слідчі Слідчого управління ГУНП Житомирщини спільно з оперативниками регіонального Управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ.

Поліцейські встановили, що фігурантка задумала схему незаконного перетину державного кордону України військовозобов’язаними. Оборудка полягала в одруженні з жінкою, яка має інвалідність, на підставі чого чоловік міг би легально виїхати з країни. Ціна такої «пропозиції» коливалась від 5 000 до 20 000 доларів.

Зокрема, організаторка обіцяла військовозобов’язаному провернути таку «шлюбну операцію». Чоловік повинен був сплатити 6 000 доларів. На початку вересня він передав їй першу частину коштів.

Наприкінці вересня він знову зустрівся зі «свахою» для остаточного розрахунку. Саме тоді за силової підтримки Управління «КОРД», роти поліції особливого призначення ГУНП в Житомирській області та СБУ було затримано жінку.

Правоохоронці провели чотири обшуки за місцем проживання, в офісному приміщенні та в автомобілі фігурантки. У результаті було вилучено 3 500 доларів «подяки», ще 200 доларів, 12 500 гривень, мобільні телефони, банківські картки, паспорти, у тому числі для виїзду за кордон, іншу документацію та чорнові записи.

Слідчі слідчого управління ГУНП, за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури, повідомили жінці про підозру в учинені кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) КК України. Судом їй було обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Законодавством за такий злочин передбачено до 9 років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Житомирської області

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа