«Вєсті» сходять на пси

E717780B-53BD-40CC-9F39-7F457BD1D27F

Давно кинулася в очі відсутність біля станцій метро розповсюджувачів промосковської газети «Вєсті».

Зодягнені у спеціальну форму, вони горлали на всі боки, щоб підходити, брати газету, одержувати якісну, безкоштовну і оперативну інформацію про найважливіші події у вашому місті, країні та світі. Наголошувалося також про найбільший тираж з-поміж усіх щоденних видань України.

На сайті видання повідомляється, що у Києві, Харкові, Дніпрі, Одесі, Запоріжжі, Кривому Розі газета поширюється в основному безкоштовно – біля станцій метро, на основних транспортних розв’язках, в кафе, бізнес-центрах, супермаркетах, готелях, автозаправках. Раніше так і було. Реалізовували «Вєсті» лише у кіосках.

Вийшовши сьогодні із метро, біля Золотих Воріт, побачив двох жінок, які несміливо тримали цю газету в руках. Замість звичних пачок із тисячами примірників у них було лише з десяток газет у сумці. Кудись поділась і відповідна уніформа. Лише кепка в однієї з них. На моє звернення надати один примірник, реалізаторка відповіла московським «язиком», що газета тепер продається, по три гривні.

«Стала дефіцитом?»,– запитую. Після цього одна із жінок вельми зацікавлено почала читати, інша – ані пари з вуст.

Ось такої! Часи змінюються. Раніше впродовж хвилини можна було декілька разів підійти, щоразу кидаючи ці «Вєсті» у смітник. Тепер же злочинці супроти України бажають, щоб їхню ворожу діяльність українці ще й оплачували.

Григорій Жибак, Українська Інформаційна Служба

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа