Види ПДУ і відмінності оригінальних і універсальних пристроїв

Застосування пульта значно спрощує використання техніки в цілому. Дистанційне керування забезпечує комфорт і зручність для користувача. Однак яким би надійним і міцним не був ПДУ, з часом, особливо при інтенсивній експлуатації, його конструктивні елементи зношуються. Це призводить до некоректної роботи і несправності пристрою. У деяких випадках ремонт пульта неможливий, а іноді доцільніше купити новий ПДУ.

пульти

Якщо техніка не реагує на дії користувача, в першу чергу перевірте батарейки. Якщо елементи живлення справні, а сигнал доходить до телевізора нестабільно, через раз, проблема може полягати в електромагнітних перешкодах. Їх джерелом є інше обладнання, імпульсні пристрої та навіть прихована проводка. Що стосується вибору нового пульта, то покупку краще здійснювати у перевірених постачальників. Так ви гарантовано отримаєте якісний товар з гарантією. Великий вибір ПДУ за прийнятними цінами представлений в магазині «Ваш пульт» https://pulti.ua/.

Види і особливості пристроїв

ПДУ, що йде в комплекті з ТВ – завжди оригінальний. Як показує практика, термін служби таких пристроїв при дбайливому зверненні становить не менше 5-7 років. Оригінальні аксесуари виготовляються виробниками під моделі телевізорів. Завдяки дотриманню технологій при випуску, якість таких пристроїв на високому рівні, але і ціна при цьому відповідна.

Неоригінальні ПДУ можна розділити на дві групи:

  1. Копії. Такі пульти виробляються по наближеним до оригіналів схемах, тому вони дуже схожі. Збірка, як правило, налагоджена в Китаї, відповідно, вартість таких пристроїв доступна. Але іноді дешеві копії можуть відправляти команди з затримкою сигналу.
  2. Універсальні. Такі ПДУ можуть замінити оригінальні без втрати якості. Універсальні пристрої містять базу кодів для управління різними моделями телевізорів, приймачів та іншої техніки. Зручний варіант, якщо в будинку кілька ТВ. Якісні універсальні пульти оснащуються удароміцними пластиковими корпусами, що захищають внутрішні елементи мікросхеми від зовнішніх впливів. По терміну служби і надійності деякі універсали цілком порівнянні з оригіналами.

Придбати фірмовий пульт не завжди можливо. Проблема в тому, що після того, як компанія припиняє випуск певної моделі техніки, виробництво всіх комплектуючих і деталей також зупиняється. Тому в разі поломки пристрій можна спробувати або відремонтувати, або пошукати на вторинному ринку, або придбати оригінал.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа