Визначному українському артистові Миколі Мартону – 80 років!

marton

Регіональна громадська організація «Українці Москви», Українська національно-культурна автономія Санкт-Петербурга, українські організації Росії вітають народного артиста Росії, українського громадського діяча Миколу Мартона з ювілеєм.

Вихованець української театральної школи, випускник Київського театрального інституту ім. Карпенка-Карого почав театральну карєру в Кримському театрі. Затим став одним з провідних акторів в Александринському театрі в культурній столиці Росії Санкт-Петербурзі. М. Мартон продовжив традицію, коли обдаровані талановиті українці працювали в Росії і робили значний внесок в розвиток російської культури, науки. Варто згадати імена Феофана Прокоповича, Мелетія Смотрицького, Безбородка, Кирила Розумовського, Гоголя, Сергія Павловича Корольова та багатьох інших.

Роботи М. Мартона в театрі, в кіно ляжуть в скарбницю російської культури, ними будуть пишатися українці. Микола Сергійович завжди пам’ятав, звідки він пішов у світ і все життя проніс любов до України, до українських цінностей. Як активний громадський діяч він є членом Ради Української національно-культурної автономії Санкт-Петербурга і є одним з чільних представників української громадськості Санкт-Петербурга.

Микола Сергійович, маючи значні заслуги і високий громадянський статус, завжди був доброзичливою скромною людиною.

Від земляків, шанувальників творчості митця, української громадськості Санкт-Петрбурга, Москви, Росії побажання Миколі Сергійовичу здоров’я, снаги для любимої роботи, для активної діяльності на громадській ниві.

Хай щастить пану Миколі!

Рада «Українців Москви»

Рада Укранської національно-культурної автономії Санкт-Петербурга

Москва, Санкт-Петербург

10 вересня 2014 р.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа