Виявляється, аморальна комісія, хоч і ліквідована ВРУ, далі бере гроші з бюджету. На що?

Національна експертна комісія з питань моралі продовжує поглинати державні кошти попри те, що про неї в законі не залишилося жодної згадки і вона взагалі є поза законом. Про це з трибуни парламенту заявила Перший заступник голови Комітету  з питань свободи слова та інформаційної політики Ольга Червакова.

Вона нагадала, що зміни до Закону про захист суспільної моралі були прийняті парламентом у лютому поточного року. «Цей закон створював передумови для ліквідації Національної експертної комісії з питань моралі, чого добивалися журналісти, громадські активісти, юристи багато років. Відповідно Перехідним положенням цього закону, через 3 місяці ця комісія має бути ліквідована. Проте протягом двох з половиною місяців цьому напрямку не відбулося жодної дії. Комісія з моралі продовжує жити», – заявила Ольга Червакова і наголосила: «Комісія з моралі продовжує поглинати державні кошти попри те, що про неї в законі не залишилося жодної згадки і вона взагалі є поза законом, незрозуміло, чим вона займається».

У своїй промові народний депутат також зауважила, що прем’єр-міністр звільнив голову комісії Василя Костицького. «Одразу після ухвалення нами закону мала бути видана постанова уряду і створена ліквідаційна комісія. Сьогодні нам усно з ложі уряду повідомили про те, що така постанова вже є. Але я перевірила – на сайті постанови такої нема. Немає ні постанови, ні ліквідаційної комісії», – наголосила народний депутат.

Вона також повідомила колегам-депутатам, що у проекті постанови написано про те, що ліквідаційна комісія має бути створена і її голова має відзвітувати через 5 місяців своєї діяльності. «У мене питання до уряду: звідки він бере цей термін – 5 місяців, коли в законі чітко записано – три? Два з половиною з яких вже минуло?» – запитує Перший заступник голови Комітету ВВ з питань свободи слова та інформполітики.

«Таким чином, ми маємо ситуацію, коли державні гроші витрачаються просто на повітря і на ніщо. В той час, коли уряд постійно нас запевняє, що ми мусимо скорочувати соціальні видатки, скорочувати видатки на виплату пенсіонерам, скорочувати ще якісь бюджетні витрати, а в той же час ми витрачаємо гроші буквально на структури, які не займаються нічим. Закликаю Кабінет Міністрів якнайшвидше видати постанову про ліквідацію і припинити порушення закону», – резюмувала Ольга Червакова.

Received: from 46.30.167.93 (SquirrelMail authenticated user [email protected]) by webmail.uh.ua with HTTP; Fri, 15 May 2015 21:12:26 +0300

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа