Вибори дають ще один привід для люстрації судів

Громадський активіст, Олесь Городецький, якому ЦВК відмовила в реєстрації, а судді КААС та ВАСУ своїми ухвалами підтвердили рішення ЦВК, прокоментував на своїй сторінці у Фейсбук сьогоднішню заяву заступника голови ЦВК Жанни Усенко-Чорної.

“Сподіваюся, що мій недопуск до балотування (при одночасному допуску олігархів) все таки стане приводом для люстрації з подальшим переселенням за ґрати деяких “чесних” суддів КААСуду і ВАС України.  До речі, днями отримав листа від представника місії ОБСЄ зі спостереження за парламентськими виборами 2014 року, яка проводить моніторинг справ, що розглядаються в судах України стосовно виборчого права. Їх зацікавила моя справа, особливо, у порівнянні з деякими іншими. Якщо Місія зробить певні висновки, не знаю, чи сподобаються вони Президенту. Адже влада
переконує Європу у своїй демократичності і чесності.
На разі чекаю на конкретні дії заступника голови ЦВК Жанни Усенко-Чорної”.

Як відомо В.Хорошкоський, С. Піскун та О. Онищенко незважаючи на непроживання в Україні більше 183 днів в різні роки за передбачений законом період, через рішення судів були допущені до участі у виборах.

Сьогодні заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна заявила, що оскаржуватиме у вищих інстанціях дії окремих суддів, які в дуже суперечливі способи поновлюють деяких кандидатів у депутати.

Про це вона повідомила на прес-конференції в середу, повідомляє Укрінформ.

“Я планую звернутися до Генпрокуратури, Верховної Ради, Вищої ради юстиції, до Вищої кваліфікаційної комісії суддів з тим, щоб було надано відповідну оцінку діям суддів”, – заявила вона.
https://www.facebook.com/oles.horodetskyy/posts/1521698168048047

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа