Вшанування полеглих козаків у Києві

100 років тому, 26 липня 1917 р. у Києві на ст. Пост-Волинський російські кірасіри і дончаки розстріляли ешелони Богданівського полку – першого полку відродженої української армії. Історик Дмитро Дорошенко вважав, що було вбито 16 богданівців і 30 поранено. А сотник 7-ї сотні 2-го куреня Богданівського полку Іван Островершенко стверджував, що під час обстрілу загинуло понад 100 богданівців. Ще близько 50 осіб розстріляли на станції вночі

Сьогодні, 26 липня 2017 р., о 19.00, на залізничній станції “Київ-Волинський” (Київ, вул. Новопольова, 101Б; неподалік аеропорту “Жуляни”) відбудуться вшанування полеглих воїнів 1-го Українського полку ім. Богдана Хмельницького.

Друзі, приходьте пом’янути богданівців!

Вестимуть меморіальний мітинг – Роман КОВАЛЬ і Олег КУЦИН. Лунатимуть пісні Визвольної боротьби у виконанні лідера гурту “Тінь Сонця” Сергія ВАСИЛЮКА і кобзаря Тараса СИЛЕНКА.

ЇХАТИ від залізничного вокзалу електричкою – 2-га зупинка у південно-західному напрямі; від метро “Петрівка” – тролейбусом №27; від метро “Академмістечко” – мікроавтобусом №408; від метро “Контрактова площа” – мікроавтобусом №302; від цирку – мікроавтобусом №805; від станції метро “Лук’янівська” мікроавтобусом №496. Назва зупинки для всіх маршрутів: “Станція Київ-Волинський”.

Організатори вшанування:

Історичний клуб “Холодний Яр”, Легіон Свободи, “Свобода”, ВГО “Сокіл”.

Прес-служба Історичного клубу “Холодний Яр”

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа