Вшанування пам’яті Олега Ольжича

Олег ОльжичУ червні 2014 р. виповнюється 70 років від дня трагічної загибелі у нацистському концтаборі Заксенхаузен видатного українського громадсько-політичного діяча, відомого поета і вченого О. Ольжича.

О. Ольжич (справжнє прізвище Олег Кандиба; 1907-1944), визначний член ОУН, заступник Голови ОУН Андрія Мельника під час Другої світової війни, син поета і культурного діяча Олександра Олеся, широко відомий як поет так званої «Празької школи», творчість його насичена глибоким патріотизмом, державотворчими мотивами з виразною громадянською позицією. Як вчений-археолог вивчав Трипільську культуру, є автором класичної монографії про трипільську кераміку, яка дотепер є актуальною науковою працею для досліджень історії Трипільської цивілізації.

В ніч з 9-го на 10-е червня 1944 року, як борець за українську державність О. Ольжич загинув внаслідок жорстоких катувань в німецькому концтаборі Заксенхаузен.

Фундація ім. О. Ольжича, Організація Українських Націоналістів та Київський міський Будинок вчителя запрошують на виставку пам’яті О. Ольжича «О. Ольжич. «Державу не твориться в будучині, Державу будується нині…», яка висвітлює головні віхи його життя та діяльності.

Відкриття виставки відбудеться у вівторок 10 червня 2014 р. в Київському міському Будинку вчителя (другий поверх біля великого конференц-залу) о 17.00.Запрошуємо взяти участь в урочистому  відкритті виставки пам’яті великого сина українського народу О. Ольжича (О.О. Кандиби).

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа