Вшанування пам’яті Івана Дем’янюка у Львові

26 березня о 18.00 на площі Митній у Львові перед входом до німецького консульства відбудеться вшанування пам’яті Івана Дем’янюка.

17 березня, на 91-му році життя, відійшов у вічність син українського народу Іван Дем’янюк. 26 березня – минає 9 днів після його смерті.

Торік Мюнхенський суд засудив його до 5-ти років ув’язнення, визнавши учасником убивств десятків тисяч євреїв у концентраційному таборі «Собібор». Хоча ще 1993 року Верховний суд Ізраїлю, не маючи достатньо доказів в обвинуваченні нашого земляка, одноголосно Його виправдав.

Цією справою сучасний Берлін намагається перекинути частину відповідальності за злочини проти людства у Другій світовій війні на українців. Хоча відомо, що українці постраждали у Другій світовій війні чи не найбільше, зокрема й від гітлерівської Німеччини.

Закликаємо прийти до німецького консульства у Львові 26 березня о 18.00, запалити свічку пам’яті за Іваном Дем’янюком та вислови свою позицію у цій справі!!! Опісля учасники акції передадуть звернення Почесному консулу ФРН у Львові з вимогою:

1) відновити історичну справедливість у справі покійного Івана Дем’янюка;

2) вибачитись перед сім’єю покійного та перед українським народом;

3) належним чином вшанувати пам’ять Івана Дем’янюка.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа