Вшанування Олекси Гасина

В четвер, 31 січня, о 18-й годині, відбудеться вшанування діяча ОУН, полковника УПА Олекси Гасина. Акція пройде на розі вулиць Коперника і Стефаника – місці загибелі командира. Під час заходу присутні запалять свічки та поставлять їх під меморіальною дошкою. Молодь роздаватиме пам’ятні листівки про Гасина. Також прозвучить коротка розповідь про героя.
Як повідомляють організатори акції, Молодіжне Об’єднання “ГРАНІТ”, метою заходу є вшанування видатного українця, віхову особистість у визвольному русі, а також привернення уваги до відзначення національних свят. Кожен охочий може долучитися до акції. Щодо символіки, допускаються лише синьо-жовті та чорно-червоні прапори, оскільки акція є виключно аполітичною.
“Кожному українцю варто пам’ятати про великі дні Визвольних змагань” – коментує учасник акції, Андрій Кусій, – тому всіх, хто вважає себе патріотом, запрошуємо вшанувати пам’ять українця, котрий присвятив життя боротьбі і помер за Батьківщину. Адже Олекса Гасин – непересічна особистість і як військовик, і як ідеолог, проте, на жаль, для широкого загалу є маловідомий”.
Акція розпочнеться о 18 годині, безпосередньо біля меморіальної дошки. Запрошуються всі охочі.

Контакти організаторів: (097) 945 00 05, (093) 699 28 10

Прес-служба МО “ГРАНІТ”

Довідка:
Олекса Гасин (1907-1949, псевдоніми Лицар, Дор, Чорнота) – український політичний і військовий діяч, учасник визвольних змагань 1940-х років. Заступник військового міністра в Українському державному правлінні (07.1941), керівник групи УПА-Захід (на початку 1944), начальник Головного військового штабу УПА (01.1946-01.1949). Полковник УПА. Разом з Євгеном Коновальцем є співавтором Українського Військового Підручника та ідеологічної праці “Крати”.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа