Врегулювання конфлікту в Україні продовжує бути в фокусі весняної сесії ПА НАТО в Варшаві

ua-nato

Про це народний депутат, Голова парламентської делегації в ПА НАТО Ірина Фріз повідомила на сторінці у Facebook.

Політик розповіла, що у доповіді «Просування демократії та прав людини у чорноморському регіоні», яку представила Віце-голова парламенту Німеччини Улла Шмідт, зазначалися масові порушення прав людини на окупованих територіях України: «доповідачі підтримали тези щодо відповідальності Росії за порушення прав людини не тільки на сході України, але й в Абхазії та Південній Осетії».

«За словами Улли Шмідт, швидке вирішення конфлікту на Донбасі – нереалістичне. Представники ПА НАТО визнають, що керівництво України прагне говорити з людьми, а не вирішувати конфлікт військовими методами. Ключове завдання сьогодні – припинення вогню, але жодного прогресу з боку самопроголошених республік не спостерігається. У той же час доповідач чітко розподіляє ситуацію на Донбасі та в Криму»,-повідомила депутат.

Фріз також зазначила, що в доповіді міститься висновок про те, що країни мають посилювати тиск на РФ.

Крім того, зазначається, що Путін продовжив «незламний курс на авторитаризм, використовуючи механізми утисків та призначень в ручному режимі більше ніж Сталін свого часу. Він зацікавлений у збережені вичерпно своєї влади».

В той же час, Голова парламентської делегації в ПА НАТО Ірина Фріз під час свого виступу акцентувала увагу на продовженні порушень міжнародного права Росією, зокрема, в акваторії Азовського й Чорного моря.

«Росія є державою, яка створює прямі загрози євроатлантичному регіону. Підкреслила, що Україна не порушила жодного свого міжнародного зобов’язання законом про освіту, що підтверджено висновком Венеційської комісії, від 08.12.2017. Саме тому, блокування Угорщиною відносин та співробітництва НАТО з Україною є хибним прецедентом, який послаблює інституцію»,- зауважила Фріз.

Вона також звернула увагу на те, що Росія зухвало використовує право вето в Радбезі ООН по резолюціях щодо реагування на ІДІЛ, події в Сирії тощо.

«Тобто, питання двосторонніх відносин, які використовуються для блокування співробітництва Альянсу з іншими державами, є хибним прецедентом, з якого потрібно спільно шукати вихід. Тому, аргумент на кшталт, що не державна мова є зараз для України головним аспектом, який варто відстоювати тим паче, якщо це створює перешкоди для міжнародного співробітництва, особисто я не сприймаю. Державна мова – це фактор нашої самоідентичності. Різні етнічні групи мешкають в Україні, але всі ми є громадянами нашої держави, що визначає наш обов’язок знати українську», – наголосила Ірина Фріз.

Received: from relay.uh.com.ua (Postfix, from userid 502) [93.190.40.15]; Sat, 26 May 2018 15:12:58 +0300

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа