ВР ухвалила Постанову щодо медичного забезпечення осіб, які отримали ушкодження здоров’я під час Євромайдану

За відповідний проект Постанови “Про забезпечення належним медичним обслуговуванням осіб, які отримали ушкодження здоров’я під час участі у Революції Гідності”, реєстр. № 3508, проголосували 301 депутат.

Дану законодавчу ініціативу запропонували народні депутати з фракції «Блоку Петра Порошенка» Юрій Луценко, Олександр Третьяков, Гліб Загорій, Василь Яніцький, Олександр Дехтярчук.

Як розповів Голова Комітету Верховної Ради України у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції та людей з інвалідністю Олександр Третьяков, під час масових акцій громадського протесту з 21 листопада 2013 року               по 21 лютого 2014 року тисячі патріотів отримали ушкодження здоров’я  різних ступенів, з них  декілька сотень зазнали тяжких та середньої тяжкості тілесних ушкоджень.

«Станом на листопад 2015 року, Міністерством охорони здоров’я України до переліку осіб, які за результатами судово-медичної експертизи під час участі в Революції Гідності отримали тяжкі тілесні ушкодження, внесено 144 особи; такими, що отримали тілесні ушкодження середньої тяжкості, визнано 50 осіб.

На сьогодні особи, які отримали тяжкі та середньої тяжкості тілесні ушкодження під час участі у Революції Гідності, не мають можливості отримувати належне медичне обслуговування та продовжують лікування власним коштом.

Проектом Постанови пропонується надати таким особам право на безоплатне медичне обслуговування у Клінічній лікарні «Феофанія» Державного управління справами, госпіталях ветеранів війни та у військово-медичних закладах охорони здоров’я (госпіталях). Комітет рекомендує ВР прийняти за основу і в цілому даний проект Постанови», – сказав Третьяков.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа