ВР прийняла за основу і в цілому законопроект щодо зовнішньополітичного курсу України

ua-nato

За відповідне рішення – проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо зовнішньополітичного курсу України)», реєстр.№6470, проголосувало 276 депутатів.

Даний закон був внесений народними депутатами України Іриною Геращенко, Іриною Фріз, Ольгою Бєльковою та іншими.

Метою законопроекту є внесення необхідних змін до законів України «Про засади внутрішньої і зовнішньої політики» і «Про основи національної безпеки України» для відновлення цілеспрямованого прагматичного курсу України на набуття членства в НАТО як стратегічного зовнішньополітичного пріоритету держави.

З виступу Першогозаступника Голови ВР Ірина Геращенко:

«Хочу подякувати послідовним політикам, які багато років відстоюють євроатлантичний напрямок України, і серед них фракція БПП, Спікер Андрій Парубій. Я пам’ятаю всі події 2008 року, коли насправді Франція і Німеччина здійснили найбільшу помилку, коли не надали Україні «План дій членства в НАТО», і підставою, щоб не надати, стало те, що в українському політикумі не було консолідованої позиції. Підписаний лист і консолідована позиція – різні речі. Саме тому, що не було консолідованої позиції, РФ посміла напасти на Грузію. І тільки Президент Ющенко та «Наша Україна» говорили «НАТО – ТАК!», «Російські агресії – НІ». Поряд з ними не став ніхто. Хочу подякувати Б.Тарасюку, А.Парубію, які разом зі мною вимагали від тодішнього спікера Парламенту і Прем’єр-міністра, щоб фракції зібралися на позачергове засідання ВР, де засудили б агресію РФ проти Грузії. Але всі були тоді на пляжах в Криму, який сьогодні окупований. І саме ми несемо гріх за те, що Україна досі не в НАТО. Тут в залі 50% людей, які говорили ” поки Україна у війні на Донбасі, нам не дадуть безвіз”. Нам його дають. “Поки Україна має війну на Донбасі, ми не ратифікуємо Угоду”, ми її ратифікували. Перемагають ті, що вірять в Україну!”.

Received: from webmail.uh.ua [93.190.43.23]; Thu, 8 Jun 2017 11:04:17 +0300

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа