Вперше в Києві відбудеться Бізнес-форум для переселенців

11 березня в Києві відбудеться перший в Україні захід для навчання та підтримки внутрішньо переміщених осіб «Бізнес-форум для переселенців: розвиток підприємництва». Цією подією розпочинається велика програма підтримки, супроводу та розвитку бізнесу внутрішньо переміщених осіб (ВПО) в 2016 р. Організатором проекту є ГО “КримСОС”, що займається навчальними програмами для бізнесменів-переселенців ще з 2014 року. Метою заходу є об’єднання зусиль організацій, які допомагають у створенні власного бізнесу переселенцям та ознайомлення бізнесменів-переселенців з основними принципами розвитку підприємницької діяльності.

Форум відбудеться упродовж одного дня. На заході учасники ознайомляться з міжнародним та національним досвідом підтримки самозайнятості, європейськими стандартами, принципами корпоративної соціальної відповідальності, навчальними програмами розвитку бізнесу.

Захід сприятиме налагодженню професійних зв’язків між громадським організаціям з різних регіонів України та міжнародним донорським організаціям для більш ефективної менторської і донорської допомоги бізнес-ініціативам переселенців. Бізнес-форум створить простір для комунікації та обміну досвідом між переселенцями-бізнесменами та стане майданчиком для діалогу між організаціями, які сприяють самозайнятості переселенців та самими переселенцями.

У Бізнес-форумі беруть участь:

  • переселенці, які вже відкрили власний бізнес;

  • переселенці, які створили бізнес за підтримки грантових конкурсів;

  • міжнародні організації, які надають донорську та менторську підтримку для ВПО;

  • громадські організації, які надають допомогу по самозайнятості ВПО та підтримку в створенні власного бізнесу.

Відкриття форуму відбудеться за участі Бенджаміна Лонга, Заступника постійного представника Офісу ініціатив перехідного періоду в Україні, Європейська регіональна місія Агентства США з міжнародного розвитку USAID, та Таміли Ташевої, голови правління ГО Крим SOS

У Бізнес-форумі візьмуть участь: Сергій Гвоздьов, кандидат економічних наук, МВА, керуючий партнер компанії «Необхідно й достатньо», професор з бізнесу Київської Школи Економіки; Катерина Дерменжі, керівник проекту “Unlimit Ukraine  – Проект для підтримки відповідального бізнесу” (Європейська Бізнес Асоціація); Андрій Бутін, експерт Програми USAID “Лідерство в економічному врядуванні”, старший науковий співробітник ГО “Інститут економічних досліджень та політичних консультацій”; Василь Назарук, менеджер Програми соціального інвестування “Вестерн Ен-Ай-Ес Ентерпрайз Фонд”, тренер з соціального підприємництва; Андрій Стрєльцов, віце-президента “Спілки орендарів і підприємців України”; Катерина Дунаєва (керівник контент-агенції “T-REX”); Вікторія Мінаєва, тренер у Бізнес Школі “Крок”, StartUPUkraine та організаціі “КримSOS”; Рустем Скибін (кримськотатарський кераміст); Андрій Уваров, спеціаліст в області зростання продажів; Анастасія Ларкіна (власниця кафе “Love Cake”).

Як збільшити шанси нових бізнесів на успіх, що таке відповідальність бізнесу, які виклики для малого та середнього підприємництва несе Угода про Асоціацію України з ЄС, як соціальне підприємництво може допомогти у вирішенні проблем ВПО, чому важливе навчання для розвитку власного бізнесу, якою є юридична відповідальність, якими можуть бути основні ризики, практичні поради, історії успішних переселенців-бізнесменів – про це та інше будуть говорити експерти Бізнес -форуму.

Плануються, також, виступи представників міжнародних організацій, які впроваджують програми щодо самозайнятості ВПО:

  • Ігор Арбатов, (ПРООН)

  • Тетяна Ловцова, (УВКБ ООН)

  • Станіслав Лячинський, (Міжнародний фонд “Відродження”)

Початок (відкриття): о 10:00 в Центрі подій «Nivki-hall» за адресою: м. Київ, пр-т Перемоги, 84.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа