Вперше українець став членом Міжнародної Академії Кераміки

musatov

Скульптор Юрій Мусатов, неодноразовий переможець міжнародних стипендіальних програм та конкурсів, учасник престижних виставок, симпозіумів, бієнале професійної кераміки, став першим українським митцем, що отримав членство в Міжнародній Академії Кераміки (IAC).

Міжнародна Академія Кераміки (IAC – International Academy of Ceramics) – професійне інтернаціональне об’єднання, створене з метою налагодження комунікації між професіоналами у сфері керамічного мистецтва у всьому світі. Понад 60 років Академія є центром міжнародної спільноти і представляє кераміку на світовому рівні. Стати членом Академії – велике досягнення, тому що тільки визнані майстри можуть бути обрані з безлічі претендентів.

“15 років тому я дізнався про існування IAC і одразу поставив перед собою ціль стати членом цієї Академії. Це честь бути частиною міжнародної спільноти і брати участь у пропаганді керамічного мистецтва. Для мене справжня гордість представляти Україну та українську кераміку в цій престижній організації”, – коментує Юрій Мусатов.
Відбір нових членів Академії Кераміки проходив в два тури; журі складалося з 14 членів Ради. Перший тур – індивідуальний відбір, другий – колективний, що проходив під час засідання Ради IAC у вересні 2017 року. За словами організаторів, цього року кількість заявок була вражаючою. Рада обрала 145 нових членів Міжнародної Академії Кераміки з усього світу, в тому числі й українського художника Юрія Мусатова.

Джерело: uapost.us

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа