Вперше партія українських радіоактивних відходів не поїхала в Росію

energoatom

НАЕК «Енергоатом» відправила першу партію радіоактивних відходів на зберігання на комплекс «Вектор», який знаходиться на території зони відчуження та входить до складу Державного спеціалізованого підприємства «Центральне підприємство з поводження з радіоактивними відходами». Про це 25 листопада повідомив прес-центр генеруючої компанії.

«Енергоатом» передав першу партію радіоактивних відходів (30 контейнерів із солебітумним компаундом) з Рівненської атомної електростанції для постійного зберігання та захоронення на комплекс «Вектор» Державного спецпідприємства «ЦППРВ», – йдеться у повідомленні.

Транспортування виконали фахівці Аварійно-технічного центру, який є відокремленим підрозділом НАЕК «Енергоатом».

«На черзі – підготовка передачі експлуатаційних радіоактивних відходів, що накопичуються на Южно-Українській, Хмельницькій та Запорізькій АЕС», – додали в компанії.

«Вектор» – це комплекс об’єктів, призначених для зберігання й захоронення радіоактивних відходів (РАВ), що надходять з усіх українських підприємств, на яких вони утворюються: атомних електростанцій «Енергоатома», Чорнобильської АЕС та її зони відчуження, інших промислових і наукових підприємств та організацій.

Комплекс «Вектор» входить до складу Державного спеціалізованого підприємства «Централізоване підприємство із поводження з радіоактивними відходами» (ДСП «ЦППРВ»), яке є національним оператором із поводження з РАВ.

Джерело: expro

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа