Воїни АТО не виключають дострокові вибори мера столиці

14 липня учасники АТО провели прес-конференцію, під час якої озвучили проблеми, з якими стикаються військові, що повернулися з зони бойових дій, та висунули владним органам ряд жорстких вимог.

13654228_1038414619545235_8501441720664511154_n

В заході взяли участь  Разумовський Сергій, КАСКАД, командир, Фалєєв Володимир, голова правління Фонду захисту жертв Української війни, Гришко Іван – “Сільвер”, Національний солдатський комітет, Муринський Сергій, голова політичної партії “Воїни АТО”.

В першу чергу військові акцентували увагу на проблемах із виділенням житла учасникам АТО:

«Одиниці отримали власне житло протягом років війни! Зокрема, в Києві Кличко і його команда абсолютно не займалися нашими проблемами! При цьому є дуже велика кількість недобудованих об’єктів під житло для військових. Їх можна давно було звести. Міністерство оборони планує освоїти 400 млн. грн. під ці недобудови! Ці кошти просто збиралися роздерибанити. Тільки позиція воїнів АТО не дозволила Полтораку затвердити цю суму для освоєння. Все це дістало, будемо протестувати, будемо звертатися до іноземних представництв і говорити їм правду про рівень корупції в МО», – наголошує Сергій Разумовський.

Також військові обурені, що понад 1400 їх побратимів перебувають за гратами. Учасники АТО припускають, що владі простіше тримати їх в тюрмі, аби не виконувати соціальні гарантії перед учасниками бойових дій.

В зв’язку з цим учасники прес-конференції вимагають у влади звільнити воїнів АТО на етапі досудового слідства та відправити у відставку Головного військового прокурора Матіоса за його «некомпетентні і непрофесійні дії».

Не оминули учасники заходу і так званої «православної ходи» від УПЦ МП. За словами військових, цю ходу, яку курують радник Путіна Сурков та олігарх-нардеп від «Опозиційного блоку» Новінський, вони готові зупинити у мирний спосіб і не допустити провокацій і кровопролиття, яке хочуть показати організатори ходи кремлівським ЗМІ. Деталі акцій спротиву військові поки не озвучують. Але при цьому ставлять чіткі вимоги Віталію Кличку: якщо він дозволить акцію УПЦ МП (де факто – РПЦ – ред.) в столиці й під час неї проллється кров – будуть перевибори мера Києва.

Джерело: opad

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа