Воєнна розвідка евакуювала громадян України із Сирії

20211019-2-1

Співробітники воєнної розвідки України здійснили чергову евакуацію громадян із сирійського табору «Родж».

Вчора до Києва в аеропорт «Жуляни» прибув евакуаційний рейс з п’ятьма громадянами України, які понад два роки перебували у закритому таборі «Родж» в Сирії, повідомило Головне управління розвідки Міноборони.

Кримчанка Іман та четверо її дітей безпечно повернулися в Україну.

“Вкотре ми виконали завдання Президента, що ми не кидаємо своїх в будь-якій точці світу. Сьогодні ми поборолись ще за одну родину, яка прилетіла з табору «Родж»”, – зазначив заступник керівника Офісу Президента України Роман Машовець зустрічаючи українську родину.

20211019-2

а словами Романа Машовця, це четвертий рейс евакуаційної операції з Сирії, і невдовзі буде наступний.

Такі операції проводяться спільно Міністерством закордонних справ України, Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України та іншими відомствами.

Вони відбуваються регулярно задля порятунку кожного українського громадянина, який потрапив в біду в будь-якій точці світу.

“Якщо говорити про табір «Родж», то це – остання наша родина, яку врятували з того табору. Ще залишається 11 родин, які вже вивезені з табору «Аль-Хол», але вони поки що знаходяться в режимі очікування через карантинні заходи”, – наголосила заступник Міністра оборони України Ганна Маляр.

246169700_2223816987760011_2254610561886955153_n

Повернення українських громадян на Батьківщину стало можливим завдяки роботі розвідників та українських дипломатів, зокрема посольства України в Іраку, та почесного консула України в Ербілі, який допоміг у здійсненні нинішньої евакуації.

“Головне управління розвідки разом із українськими дипломатами провели успішну міжнародну гуманітарну операцію та в чергове засвідчили, що українці своїх у біді не залишають”, – йдеться у повідомленні.

Попереду на багатодітну родину чекає адаптація до повноцінного життя.

Джерело:  Мілітарний.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа