Вовна, шкіра, віскоза: як їх прати в машинці

Деякі речі вимагають особливого догляду: це єдиний спосіб зберегти м’якість, форму та красу улюбленого одягу. Через це часто доводиться прати вбрання руками, витрачаючи на цю процедуру багато часу. Але з цим завданням чудово впорається сучасна пральна машинка, у якій передбачено режим ручного або делікатного прання. Вибрати таку можна на сайті Ельдорадо, а ми розкажемо про кілька простих правил, які допоможуть не зіпсувати ніжні матеріали.

Як прати вовняні речі

Перш ніж завантажувати барабан, обов’язково перевірте етикетку на виробі: на ній міститься вся необхідна інформація. Базові рекомендації:

  • температура не вище 30°С;
  • мінімальне віджимання;
  • делікатні засоби для прання (без лугу, хлору, агресивної хімії).

За відсутності режиму «Вовна» можна вибрати програму «Ручне прання». Щоб уникнути деформації виробу, після прання сушити одяг можна лише у горизонтальному положенні, попередньо акуратно розправивши матеріал руками.

Як правильно прати речі зі шкіри: натуральної та штучної

Шкіряні речі вимагають особливого догляду. Перед завантаженням у барабан кожен виріб потрібно вивернути навиворіт і виконати такі дії:

  • використовувати спеціальні мийні засоби для шкіри;
  • встановити мінімальну температуру;
  • вимкнути віджимання.

Сушити чистий одяг краще на вішаку або горизонтальній поверхні. Неприпустима температурна дія, тому потрібно вибрати місце далеко від джерел тепла та прямих сонячних променів.

Як прати одяг з віскози

Віскоза — це штучне волокно, яке часто використовується для пошиття літнього жіночого одягу. Щоб зберегти красу повітряної сукні або спідниці, слідуйте певним рекомендаціям з прання і догляду. Власницям віскозного вбрання корисно враховувати такі нюанси:

  • неприпустимо застосування відбілювачів або агресивних засобів для виведення плям;
  • встановити делікатний або ручний режим прання чи самостійно вибрати мінімальну температуру, якщо в налаштуваннях машинки передбачена ця можливість;
  • вибрати мінімальні оберти віджиму, щоб не зіпсувати ніжну тканину.

Під час завантаження барабана потрібно враховувати колір та тип інших речей, які будуть запущені в одному циклі. Матеріал легко забарвлюється, тому лише одна темна футболка може зіпсувати білу віскозну сукню. Додатково можна використовувати захисний сітчастий мішок, щоб запобігти можливим пошкодженням і розривам, які часто виникають через блискавку або об’ємний декор, що прикрашає інший одяг.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа