Ворог спробував завдати швидкий повторний далекобійний удар: як його відбили

На фото: ЗРК “Патріот”

РФ сьогодні, 27 серпня, здійснила повторний комбінований удар з використанням Х-47М2 “Кинжал”, Х-101, ОТРК “Искнадер” та Shahed-ів.

Після найбільшого удару РФ за весь час війни 26 серпня РФ спробувала одразу наступної ночі атакувати Україну знову. І у ночі розпочала атаку з використанням далекобійних дронів, крилатих, балістичних та “гіперзвукових” ракет.

Згідно звіту від Командування Повітряних сил ЗСУ, ворог випустив 3 аеробалістичних Х-47М2 “Кинжал”, одну балістичну та одну крилату ракету з ОТРК “Искандер”, а також п’ять крилатих ракет Х-101. Водночас основним за кількістю засобом далекобійного ураження стали Shahed-и, яких ворог випустив 81 одиницю.

Загалом Силам оборони України вдалось збити всі п’ять крилатих ракет Х-101 та 74% Shahed-ів, 60 одиниць. Але справа в тому, що відносно дронів це не фінальний результат.

Бо у Повітряних силах зазначили, що ще 10 дронів були “локаційно втрачені” та, скоріш за все, просто впали. Ще один полетів до Білорусі, а ще близько 10 продовжують знаходитись у повітряному просторі України.

Таким чином, поточний показник щодо знищених Shahed-ів ще не остаточний, а у підсумку може бути кращим за вчорашній результат. А тоді зі 109 російських ударних дронів було знищено 99 одиниць, тобто 90,8%.

На фоні цього необхідно зазначити, що РФ вчора також використала доволі незвичну тактику із вкрай тривалими маршрутами своїх дронів, які просто кружляли Україною з очевидною метою відволікти наші засоби протиповітряної оборони. Зокрема через це тривога у деяких центральних областях тривала 13-14 годин.

Джерело: DEFENSE EXPRESS

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа