Волзькі татари взяли на себе ініціативу розвалу імперії на національні держави

flag_chuvashskaya_res_new

У Чебоксарах активісти Союзу татарської молоді “Азатлик” в сьомий раз спільно з національними активістами Чувашії в День Декларації про Державний суверенітет республіки роздавали на вулицях міста прапорці.

24 жовтня — 31-а річниця Дня прийняття Декларації про державний суверенітет ЧССР (Чуваської Республіки). Організатори зазначають, що цей історичний день має важливе значення в історії чуваського народу. “Шість років поспіль активісти Союзу Татарській Молоді “Азатлик” виїжджають до столиці Чуваської Республіки – міста Чебоксари, і роздають всім бажаючим чуваські прапорці, нагадуючи історичну дату. Цього року так само хочемо роздавати чуваські прапорці, тим самим сприяючи зміцненню самосвідомості серед чувашів, популяризуючи прапор Чуваської Республіки, і зміцнюючи відносини між братніми тюркськими народами”, — йдеться в прес-релізі “Азатлика”.

chuvash

— Чебоксарці вже чекали цей день і дві тисячі прапорців наші активісти роздали буквально за годину, — повідомив “Idel.Реаліі” голова Союзу татарської молоді “Азатлик” Наіль Набіуллін. – День Декларації про Державний суверенітет Чувашії незаслужено забутий. Це свято, якому республіка зобов’язана за своє існування. Ми ж хотіли показати, що татари разом з чувашами в цей історичний день.

Татарські активісти висловили надію, що в тому числі через поширення чувашських прапорців вдасться підвищити національну самосвідомість чуваського народу.

Подібні акції Союз татарської молоді “Азатлик” проводив в Чебоксарах і в минулі роки. У 2013 році його керівники брали участь в санкціонованому мітингу на захист рідної мови на центральній площі Республіки з транспарантом “Татари — за чуваську мову”.

Джерело: idelreal.org

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа