Вольво буде експортувати легендарний С90 до Європи та Америки з Китаю

volvo_html_1d9a87a8«Volvo Car Group перенесе виробництво своєї флагманської моделі S90 зі Швецїі до Китаю. Седан буде експортуватися з фабрики в Дацині на світові ринки, включаючи Європу та Америку» – автовиробник анонсував це 2-го листопада.
Переміщення потужностей являє собою ключову частину стратегії лідерства компанії Вольво у становленні центру виробництва та експорту світових масштабів у Китаї.
Volvo став першим західним автовиробником, який у 2015 р. експортував до США зроблений у Китаї автомобіль преміум-классу з довгою колісною базою S60 Inscription.
Генеральний директор Вольво Хокан Самуельсон оприлюднив важливий на сьогодні факт: випуск С90 на заводі автовиробника у Торсланда, біля Гетерборга, поступово зменшиться протягом поточного року. «В перспективі, лише обмежена кількість автівок S90 буде вироблено у Швеції» – додав він. Та незважаючи на країну виробництва цього ведучого авто, більше про яке можна дізнатись за посиланням, стандарти бездоганної якості Volvo залишатимуться незмінними.
Починаючи з цього року, паралельно з європейськими версіями Вольво С90, зі звичайною колісною базою, завод в Дацині створюватиме S90 з довгою колісною базою для китайського ринку та, експорту до США. А, вже з наступного року, для глобального експорту буде презентована топова версія усього модельного ряду S90 Excellence – повідомив автовиробник.
Публічний дебют вироблених у Китаї автомобілів відбудеться 18 листопада, на авто-шоу в Гуанчжоу.
Volvo також повідомили, що сучасні автомобілі середніх розмірів 60-series та їх наступні покоління будуть вироблені на фірмовому заводі у Ченду, західний Китай. В свою чергу, нове покоління компактних автомобілів 40 series, випускатимуться на заводі, який зараз будується у Луцяо, що знаходиться 350 км на південь від Шанхаю. Автовиробник не надав інформації стосовно того, чи буде реалізований експорт зроблених у Китаї автомобілів 60-series та 40-series.
Масштабне зростання частки Вольво у Китаї – шість років тому компанія не мала виробничих потужностей на найбільшому світовому авторинку – це частина стратегії відродження автовиробника, вартістю 11 мільярдів доларів, під егідою китайського холдингу Geely Holding  у Чжецзяні, який викупив компанію у Ford Motor в 2010 році.

Потенціал розвитку Volvo S90 у найближчому майбутньому

volvo_html_a42b3f92
«Маючи у розпорядженні 3 заводи та, закріпленням за кожним із них однієї моделі автомобіля, Volvo створює ефективну структуру, забезпечуючи майбутній ріст показників виробництва» – повідомив Самуельсон, під час презентації автомобілів.
Компанії Вольво необхідний додатковий випуск у Китаї, щоб до 2020 року досягти 2 ключові цілі: збільшити свої продажі в межах країни до 200 000 від 81 588 одиниць (минулого року), та форсувати світові продажі до кількості 800 000 порівняно з минулорічними 503 127. Переважну кількість цієї половини мільйону складають автомобілі виготовлені на заводах Вольво у Торсланда, біля Гетерборга (Швеція) та Генті (Бельгія).
Volvo замовчували інформацію стосовно об’ємів виробництва своїх китайських заводів. Проте, Самуельсон висловив бажання, щоб близько третини одиниць із 800 000, які вони планують продати у 2020 році, були зроблені у Китаї. У 2015 році Вольво зібрали 69 000 автомобілів у Китаї.
Директор напрямку Вольво С90 Кент Фальк ще в червні повідомив, що для автовиробника буде важко виконати очікувані замовлення на S90 та його споріднену модель, універсал V90, через великий попит на титулований кроссовер XC90.
Ці три моделі, так само, як універсал підвищеної прохідності V90 Cross Country, виробленні у Торсланда. Фальк повідомив: щотижня вони стикаються зі складним завданням отримання достатньої кількості матеріалу від постачальників, щоб встигати виконувати замовлення на автомобілі 90-series. Це одна з причин його обережних прогнозів щодо світових продажів: 40 000 для V90 та, 20 000 – для S90. «Чи думаю я, що ми можемо продати більше? Так!» – ствердно сказав Фальк.
Дилери Volvo у Німеччині інформують покупців, що вони зможуть придбати S90 через 3-4 місяці по причині великого попиту. Разом з тим, Вольво не зазначили термінів очікування появи автомобіля у Європі та, навіть, не висловили припущення стосовно того, як швидко компанія буде здатна задовольнити попит, з моменту запуску виробництва S90 у Китаї. Тем не менш, автовиробник підтвердив, що його мережа постачальників докладає максимальні зусилля відповідно з потребами, проте, вони працюють над тим, щоб налагодити постачання так швидко, наскільки це можливо. У 2015 році Вольво випустили 190 000 автомобілів у Торсланда. Виробник налаштований збільшити цю кількість до 300 000 до 2020 р.
Минулий рік Volvo присвятили підготовці фабрики у Дацині до виробництва автомобілів, які експлуатують їх нову фірмову варіативну конструкцію (SPA). Ця платформа лежить в основі автомобілів С90, універсалів V90 та V90 Cross Country, а також, позашляховика XC90. Поки що, Вольво утримаються від коментарів стосовно виробництва суміжних S90 моделей у Китаї. Завод у Дацині раніше випускав XC Classic – суто китайська версія першого покоління XC90. Завод в Ченду, також, буде виробляти автомобілі на основі платформи SPA від Volvo.
Завод в Луцяо, яким володіє Zhejiang Geely, але управляє Volvo, буде випускати автомобілі на базі компактної модульно-блочної конструкції (CMA), яка є спільною розробкою Вольво та суміжного бренду Geely Automobile. Geely буде використовувати платформу CMA при створені автомобілів свого нового глобального бренду Lynk & CO, який планує розпочати продажі свого першого автомобіля наприкінці 2018 року у Європі – компактний кроссовер 01, розроблений спільно з Volvo. В цей же період бренд планує дебютувати у США, а рік потому презентація бренду Lynk відбудеться на його вітчизняному ринку. До речі, минулого місяця Lynk вперше представив 01 у Берліні.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа