Волонтери вимагають від Саакашвілі звільнення Марії Гайдар

Волонтери вимагають звільнення Марії Гайдар, яка ганьбить команду Саакашвілі_html_230f8923

Під стінами Одеської обласної адміністрації волонтери та бійці АТО проводять безстрокову акцію протесту, вимагаючи звільнити віце-губернатора з соцзахисту Марію Гайдар. Особливо масовою і бурхливою була ця акція протесту 10 травня. А волонтер Наталія Пранжу в запалі навіть зажадала, щоб Гайдар одягла кокошник і повернулася в Росію.

Приводом для невдоволення стало те, що всупереч новому закону про держслужбовців, який забороняє суміщати роботу в держапараті з депутатською діяльністю, Гайдар, окрім роботи заступником Міхеїла Саакашвілі, є також депутатом обласної ради. А ще її звинувачували у затримці виплат пільговим категоріям громадян, зокрема – дітям воїнів АТО. Крім того, до Гайдар є претензії стосовно її громадянства. У минулому вона була громадянкою РФ і на прохання Саакашвілі отримала український паспорт із рук Петра Порошенка. Хоч Гайдар уже зібрала і відправила в Москву пакет документів для відмови від російського громадянства, але поки що відповіді не отримала.

Багато гнівних висловлювань довелося почути Марії Гайдар біля приміщення ОДА а потім і в своєму кабінеті. «Влітку ми просили Саакашвілі не призначати Гайдар. Ми провели з ним зустріч. Тоді ми дали їй шанс, вона ним не скористалася», – заявила волонтер Наталія Кручиніна. «В 2016 році ми не отримали ні копійки, хоч подавали всі заявки», – стверджувала жителька Саратського району, мати загиблого бійця. «Із 1 жовтня минулого року інваліди АТО (їх в області на сьогодні 96), родини загиблих (їх 86) і діти, чиї батьки перебувають в зоні АТО, не отримують належних виплат», – констатували учасники акції протесту. На їх думку, Гайдар ганьбить команду Міхеїла Саакашвілі проваленою роботою.

Волонтери вимагають звільнення Марії Гайдар, яка ганьбить команду Саакашвілі_html_ec925c0b

На це чиновниця відповідала, що виплати здійснюються і ця проблема вирішується на місцевому рівні. «Кошти в райони відправлені. Стільки у нас грошей є, стільки ми і відправляємо. Але ці проблеми є повсюдно», – сказала Гайдар.

Того ж дня Марія Гайдар написала заяву про відставку з посади віце-губернатора Одеської області. Надалі вона має намір працювати радником губернатора Міхеїла Саакашвілі. Але таке повідомлення не задовольнило учасників акції протесту і вони продовжують вимагати її видворення з ОДА.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=28&v=JRuQOdutxZA

Сергій Горицвіт

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа