Волонтери Львівщини вважають незадовільною роботу кол-центру для зв’язку з учасниками АТО

Вчора о 17.00 в Департаменті соціального захисту відбулася робоча зустріч представників волонтерських організацій Львівщини з директором Департаменту п. Василем Мартинюком та головним спеціалістом сектору Державної служби України у Львівській області у справах ветеранів і учасників АТО п. Володимиром Шамраєм. Попри незадовільне інформування (було оповіщено всього декілька організацій за 4-5 годин до зустрічі), в залі зібралися представники близько 20 організацій і волонтерських груп, у тому числі з районів.

У ході дискусії волонтери спробували пояснити голові Департаменту думку про неприпустимість використання загальної гарячої лінії 112 у якості кол-центру для роботи з учасниками АТО.

Нагадаємо, створення гарячої лінії і колл-центру для роботи з учасниками АТО передбачено указом Президента ще в березні 2015 р. У жовтні, під час презентації концепції Центрів допомоги учасників АТО було сформульовано основну ідею такого колл-центру: “Дійти до кожного бійця”. Іншими словами функцією колл-центрів є не лише прийом звернень, а й зворотній зв’язок. Окрім того, в задачу гарячої лінії входить постійний моніторинг проблем учасників АТО в реальному часі. Одним із форматів такого моніторингу є пряме обдзвонювання працівниками колл-центру родин бійців. Це завдання зовсім не входить до компетенції служби 112.

Однак у своєму інтерв’ю Захід.нет 4 листопада Олег Синютка заявив, що ОДА не планує створювати окрему лінію. Після цього волонтери і бійці здійснили ряд тестових дзвінків на 112, які показали абсолютну неготовність операторів лінії працювати з такими зверненнями. І це теж неприпустимо, оскільки функцію приймати такі дзвінки на них покладено ще в березні.

Сподіваємося, що нам вдалося донести цю проблему до представників ОДА, і найближчим часом у Львівській області буде виконано указ Президента і створено гарячу-лінію і колл-центр зі спеціально підготовленим компетентним персоналом, завдяки якому влада справді прийде в кожну сім’ю, щоб допомогти учасникам АТО вирішити їхні проблеми.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЛОДА, ми вважаємо, що треба створити окремий кол-центр.

Центр Допомоги Учасникам АТО у Львівській області,

Даник Дідич
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа