Волонтери допоможуть воїнам АТО вирішити проблеми з чиновниками

Волонтерська мережа «Вільні люди» буде надавати підтримку воїнам АТО, на заваді законних прав яких буде ставати бюрократичний апарат держави. Допомога буде включати сприяння у зверненнях до органів влади в питаннях отримання статусу учасників бойових дій, пільг тощо. В разі необхідності волонтери будуть робити розголос в ЗМІ.

Координувати це питання буде директор Центру зовнішньополітичних досліджень ОПАД, радник Міністра освіти і науки України Сергій Пархоменко.

«Будемо в разі потреби звертатися до керівників держорганів напряму, аби не загрузнути в паперовій тяганині. Серед журналістів, серед українського політикуму ми маємо чимало патріотично налаштованих партнерів, які також готові допомагати, просто не про всі випадки з вояками АТО вони знають. А випадків свавілля чиновників проти бійців АТО дуже багато. Наприклад, звернулася мати загиблого воїна АТО, вона не може отримати від держави компенсацію (а у солдата крім всього залишилася неповнолітня дитина), бо у органи, які видавали необхідні для цього документи або спеціально забули надавати оригінал, або робили помилки в текстах. Іншого вояка намагаються притягти до кримінальної відповідальності за ніби то самовільне відлучення з військової частини, хоча він має всі документи, які засвідчують, що він не відлучався, а лікувався у госпіталі. І таких випадків дуже багато. Будемо боротися, будемо в разі потреби доводити до відома навіть Президента. Вояки АТО можуть звертатися за телефоном 097 025 72 16 та писати на електронну пошту v.chas.info@gmail.com», – заявив волонтер.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа