Володимир Огризко: «Якщо до 14 жовтня наша сила не набиратиме 5%, ми знімемося з виборів»

«Якщо «Українська платформа «Собор» до Свята Покрови 14 жовтня побачить за результатами соціологічних досліджень, що не набирає 5 відсотків голосів, то вона зніметься з виборів на користь тієї патріотичної сили, яка долає цей бар’єр».

Про це заявив екс-міністр закордонних справ, один з кандидатів по списках УП-«Собор» Володимир Огризко під час засідання в рамках засідання Толоки інтелектуальних комунікацій (ТІК), присвяченому темі “Хто представлятиме український національний інтерес на виборах до Верховної Ради України?”

Так само Огризко зазначив, що подібна процедура чекає і на кандидатів-мажоритарників.

«Таке рішення ми прийняли на з’їзді і ми дотримуватимемось цих рішень», – зазначив Огризко.

Втім, дана теза була поставлена під сумнів іншими учасниками зібрання, які посилались на те, що після 15-го жовтня кандидати не зможуть забрати свої документи.

«15 жовтня можуть з’явитися результати опитування від певної контори, якої-небудь «козаностра груп», і вони покажуть, що партія долає 5% бар’єр. І все. Навіть якщо кандидати захочуть забрати свої документи, то вони не зможуть це зробити. Один день партія потягне – і все», – зазначає експерт Інституту політичної освіти Олександр Солонтай.

Також експерти зійшлися на тому, що правоцентристам необхідно все таки узгоджувати свої дії на виборах і формувати одну консолідовану потугу з усіма патріотичними силами.

В засіданні взяли участь секретар Національної спілки письменників України Сергій Пантюк, Олексій Кляшторний (Громадський комітет “Народний вибір 2012”), Михайло Ратушний (Українська Всесвітня Координаційна Рада), Стефан Романів (Світовий Конгрес Українців), Ростислав Семків (Видавництво “Смолоскип”), Олександр Солонтай (“Молодіжна варта”), Тарас Рондзістий (Центр національного відродження), Олексій Толкачов (Європейська Асоціація Українців), Ігор Харченко (“Український цивілізаційний проект”), Богдан Червак (голова ОУН), а також представники політичних партій – КУН, ВО «Свобода», «Української платформи «Собор».

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа