Водій зерновоза, який намагався вивезти за кордон 41 «ухилянта», отримав підозру

Порушник, який працює водієм зерновоза, за винагороду розміром від 5 000 до 15 000 доларів обіцяв військовозобов’язаним чоловікам вивезти їх за кордон. За скоєне йому загрожує до дев’яти років в’язниці з конфіскацією майна. Наразі він фігурант перебуває під вартою. Досудове розслідування триває.

Інформація про вчинення правопорушення надійшла до правоохоронців від співробітників Державної прикордонної служби України. Слідчо-оперативна група, яка прибула на місце події виявила водія зерновоза, який під прикриттям своєї підприємницької діяльності намагався вантажівкою вивезти до сусідньої держави 41 «ухилянта».

Поліцейські з’ясували, що пасажирами зловмисника були мешканці 12-ти областей України, яких він, за вказівкою організатора схеми, забрав із Одеси. Втікачам така послуга коштувала від п’яти до п’ятнадцяти тисяч доларів, залежно від терміновості виїзду. Сам водій за такий «трансфер» мав отримати винагороду в тисячу доларів.

Під час проведення слідчих дій правоохоронці вилучили в якості речових доказів вантажівку, товарно-транспортну документацію та телефони, за допомогою яких чоловіки вели домовленість про нелегальний перетин кордону.

Правоохоронці затримали водія зерновоза в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Під процесуальним керівництвом Ізмаїльської окружної прокуратури слідчі повідомили йому про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України – сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України порадами, вказівками, наданням засобів, вчиненому організованою групою з корисливих мотивів. Санкція статті передбачає до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до трьох років з конфіскацією майна. Суд обрав фігуранту запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави.

Наразі триває досудове розслідування. Зусилля поліцейські спрямовані на встановлення інших осіб, причетних до злочину, зокрема організатора протизаконної схеми.

Ізмаїльський районний відділ поліції в Одеській області

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа