Внаслідок обстрілу у Краматорську загинуло понад 11 мирних жителів та військових, понад 20 людей поранено

“За дорученням Президента України, хочу надати Вам оновлену інформацію щодо сьогоднішньої трагедії в Краматорську, який було обстріляно силами бойовиків. Ракети, вірогідно виробництва ми розуміємо якої країни, чи то “Торнадо С”, чи “Смерч” прилетіли до Краматорська – мирного, цивільного, російськомовного міста – за 70 чи 90 кілометрів зі сторони бойовиків”, – повідомила уповноважений Президента з питань врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко з трибуни парламенту у вівторок.

“Перед цим наші військові сили зафіксували там ворожий безпілотник, який, очевидно, знімав інформацію про те , що відбувається в цивільному, мирному місті Краматорськ”, – повідомила Геращенко.

За її словами, “терористи і бойовики обстріляли житлові квартали і на цю хвилину дуже тривожна інформація щодо цифр загиблих і постраждалих серед мирного населення”.

“На жаль, серед цивільного населення сьогодні загинуло 7 людей, більше 20 з важкими пораненнями, 9 – в критичному стані, 4 серед поранених – діти. Серед військових 4 загинули, є багато поранених”, – поінформувала уповноважена.

“Президент України дав доручення керівництву АТО і уряду, щоб всі сили зараз були кинуті на допомогу цивільному населенню: надати першу медичну допомогу, щоб місцева лікарня, яка фактично перетворюється на госпіталь, отримала необхідні ліки. Ми будемо апелювати до Міністерства охорони здоров’я, щоб це було терміново забезпечено”, – зазначила Ірина Геращенко.

“Чому саме сьогодні відбувся обстріл мирного міста Краматорськ? Абсолютно очевидно, що терористи намагаються таким чином зірвати мінські переговори, які мають відбутися у середу. Терористи хочуть залякати мирні міста України, цивільне населення, наших військових, державу Україна і весь світ шантажувати російською зброєю”, – заявила парламентар.

“Верховна рада України має не тільки засудити цей звірячий прояв тероризму і війну проти цивільного населення України. Ми маємо звернутись до нашого дипломатичного відомства сьогодні донести повну інформацію про обстріл Краматорська, який знаходиться в глибокому тилу, де загинули цивільні мешканці, куди прилетіли зі сторони бойовиків після чергового російського гумконвою снаряди російського виробництва”, – сказала депутат.

“Ми в жодному разі не дамо зруйнувати нашу єдність і наш спротив цій війні”, – переконана Ірина Геращенко.

Джерело: email [email protected]

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа