Влучання в Керчі: носій “Калібрів” “Аскольд” відновленню не підлягає

«Аскольд»2

F-Hs61FXEAApAsF

F-GyDAiWMAABpIg

Три Storm Shadow влучили у малий ракетний корабель “Аскольд” проєкта 22800 “Каракурт”. Міноборони рф визнало факт попадання (а що тут не визнавати, завтра будуть космічні знімки, і всі будуть мати достовірну інформацію). Це ціль, варта витрачених на неї ракет. Однак, читаючи російське зведення про український ракетний наліт, слід мати на увазі таке: якщо росіяни пишуть, що летіло 15 ракет, то вони включили в це число ракети-приманки, які входять до складу Storm Shadow. Кожна ударна ракета має 2 приманки, які випускає, коли заходить в зону дії ППО. Приманки краще видно на радарах, і російська ППО їх всіх збиває і радісно рапортує про збиті ракети.  Отже, з 15 цілей 10 – це приманки. Чи збило ППО ударні Storm Shadow? Три точно ні, місцеві спостерігачі доповідають про три влучання в корабель. Про дві інші ракети знатимемо згодом, малойовірно, що всі були запрограмовані на “Аскольда”.
Що це за втрата для недобитого чф:

«Аскольд»3

На його озброєнні, крім вказаного, стояли власна система ППО–ЗРК “Панцир-М” та комплекс БПЛА “Орлан-10” для ведення розвідки.

«Аскольд»

Для Одеси втрата росіянами цього корабля дуже важлива, оскільки “Онікси” поки що не перехоплюються наявними українськими засобами ППО. Загроза трохи зменшилась.

Відео попадання, чутно п’ять вибухів:

F-J1o0kX0AAUFRR

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа