Візова лібералізація таки протиснула поправку до Трудового кодексу щодо протидії дискримінації

За відповідне рішення – проекту Закону України «Про внесення змін до Кодексу законів про працю України (щодо гармонізації законодавства у сфері запобігання та протидії дискримінації із правом Європейського Союзу)», реєстр.№3442, проголосувало 234 депутати.

unnamed1-e1447322267728-779x350

Співавтор поправки, перший заступник Голови комітету у закордонних справах Іванна Климпуш-Цинцадзе повідомила, що документ розроблено з метою удосконалення законодавства України у сфері запобігання та протидії дискримінації та приведення його у відповідність до актів права ЄС, імплементація яких передбачена Додатком XL до Глави 21 “Співробітництво у галузі зайнятості, соціальної політики та рівних можливостей” Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії та їхніми державами-членами, з іншої сторони.

«Даним законопроектом ми усуваємо прогалину у законодавстві зокрема, уточнення положень Кодексу законів про працю України відповідно до актів права ЄС, імплементація яких передбачена Угодою про асоціацію між Україною та ЄС.

Пропонується викласти статтю 21 Кодексу у новій редакції та відповідно доповнити перелік ознак, за якими забороняється дискримінація за такими ознаками як: «сексуальна орієнтація»,  «ґендерна ідентичність», «інвалідність» тощо, привівши його у відповідність до мінімального переліку захищених ознак у статті 1 Директиви Ради № 2000/78/ЄC від 27 листопада 2000 року, що встановлює загальні рамки рівноправного поводження у сфері зайнятості і професійної діяльності», – сказала Климпуш-Цинцадзе.

Вона зазначила, що зазначені зміни є прямою вимогою, викладеною у п’ятому звіті Європейської Комісії щодо виконання Україною Плану дій щодо лібералізації ЄС візового режиму.

Джерело  – поштова розсилка Received: from 78.111.186.126 (SquirrelMail authenticated user [email protected]) by webmail.uh.ua with HTTP; Thu, 12 Nov 2015 11:58:37 +0200

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа