Віце-президент США дав Януковичу попередження

Віце-президент США Байден зателефонував сьогодні Януковичу та попередив його, що подальше кровопролиття матиме наслідки на стосунках України з США, повідомляє VIDIA.

Метою дзвінка було закликати негайно припинити протистояння між протестувальниками та силовиками у центрі Києва.

“Віце-президент закликав Януковича зробити кроки, щоб зупинити насильство та відповідально вирішити законні вимоги мирних протестувальників”- йдеться у повідомленні Білого Дому.

Байден підкреслив, що право на зібрання та право висловлювати думку є фундаментальними у демократичному суспільстві та повинні бути забезпечені. Він також відмітив, що важливим є постійний діалог з опозицією та досягнення компромісу.

“Наголосивши, що застосування насильства будь-якою стороною недопустиме, Віце-президент підкреслив, що лише уряд України може забезпечити мирне завершення кризи та що подальше кровопролиття матиме наслідки на стосунках України з Сполученими Штатами,”- йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що напередодні свою заяву також зробили конгресмени США, члени Конгресового українського Коукусу. Посольство США вже відкликало візи декількох українців, які були пов’язані з насильством проти мітингувальників в Україні. А Держдепартамент США відреагував на повідомлення про смертні випадки на Грушевського заявою, у якій зокрема попередив про можливість додаткових санкцій.

джерело: http://vidia.org/2014/19638

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа