Вітаутас Ландсберґіс: українці мають оголосити про початок визвольної війни

Screenshot at 2022-02-21 16-43-05

Литовський політик, державний і громадський діяч під час міжнародного віча звернувся до українців.

Вітаутас Ландсберґіс підкреслив про необхідність протистояння та єднання всього світу перед загрозою російського вторгнення. Він наголосив на тому, що капітуляція України стане спробою відродження Російської імперії.

“Перед Україною зараз простягаються три шляхи! Перший – це війна сам на сам з ворогом. Другий – залучення Європи та США для протистояння режиму Кремля. Україна, як суверенна держава та асоційований член Європейського Союзу має оголосити оборонну вітчизняну війну проти російського нашестя. Мінська так звана петля давно вичерпала себе. Ви маєте закликати вільні держави надати реальну допомогу, оскільки це і їх доля! Скажіть їм:  Не очікуйте поки ми, українці, загинемо за вас, щоб потім надсилати вінки стурбованості на наші могили!

Третій шлях – капітуляція зламаної України перед новоявленим московським ханатом для виконання його імперської волі. Це була б вже не легітимація імперії на заміну наявному до нової великої війни, однак зруйнованому порядку”, – сказав він.

Вітаутас Ландсберґіс наголосив на необхідності повної мобілізації та єднання українців.

“Для вибору перших шляхів – об’єднуйтесь в єдиний фронт незалежності! Сьогодні оголошуйте набір добровольців і нехай вашу вітчизняну війну вільної України очолить президент, який визначився. З минулими президентами бажано єднання, та з усіма! І допоможе вам Всевишній”, – підсумував він.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа