Вітання Проводу ОУН з нагоди 25 річниці CНУМ -CУМ

image002

Вельмишановні Друзі!

Здається, ще зовсім недавно ми були свідками формування незалежної всеукраїнської молодіжної організації Спілки Незалежної Української Молоді, яка виникла на зорі відновлення незалежності України. Всюди і завжди снумівці висували гасло безкомпромісної боротьби за незалежну Україну.

СНУМ, а з 1990 року СНУМ-СУМ став одним із головних ковалів молодого українського духу. Снумівці ставали членами інших національно-демократичних організацій, вносячи свій вклад у всебічну боротьбу проти окупаційного російсько-комуністичного режиму та у поборення антиукраїнської політики, подорожували по селах і містах, відбували зустрічі з народом, займалися розшуком та зазначенням місць таборів і боїв УПА, брали участь у багатолюдних перепохованнях жертв сталінського НКВД, загиблих учасників ОУН-УПА. По селах і підприємствах влаштовували концерти стрілецьких і повстанських пісень, активно відзначали національні та релігійні свята, у числі перших підіймали синьо-жовті прапори у селах і містах, у школах і на підприємствах.

Водночас, головним завданням снумівських організацій стала політична підготовка молоді, проведення політичних дискусій, нарад з актуальних питань і проблем державотворення.

За час, що минув,молодь, яка пройшла тогочасні вишколи, змужніла, набралася політичного досвіду і стала важливою складовою українського державницького руху. Важко собі уявити історію України без славної історії СНУМ-СУМ.

Пройшло 25 років, впродовж яких ми плічопліч йдемо шляхами побудовиУкраїнської держави.

За спиною чимало дієвих акцій, що змінили історію України.

На сьогодні багато вихованців СНУМ-СУМ знову у вирі боротьби за Українську Самостійну Соборну Державу. Багато хто з них склав свої голови у боях за незалежність України.

Вічна Слава Героям! А усім нашим побратимам бажаємо нових звершень на шляху побудови незалежної, багатої, процвітаючої України.

Слава Україні! Героям Слава!

Стефан Романів

Голова ОУН(б)

26-го вересня 2012

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа