Вільні люди зупинили поширення російської пропаганди в метро

vilni

Акції відбулись одразу на чотирьох станціях київського метро, у точках розповсюдження газети “Вєсті”. Активісти пояснюють свої дії: промоутери поширюють проросійську пропаганду, а також порушують правопорядок, адже продажі в зоні метрополітену заборонені. Крім того, вони вільно пересуваються проїжджою частиною, створюючи небезпечну ситуацію на дорозі. Ризик виникнення ДТП значно зростає.

У ході акцій, активісти викликали Національна поліція України для фіксації правопорушень. На м. Лук’янівська було складено протокол на правопорушника, на м. Печерська поліція так і не відреагувала на виклик. Однак, правоохоронці одного з проїжджаючих повз патрулів, припинили неправормірні дії промоутера “Вєстєй”.

“Якщо на разі відсутня політична воля боротись з одним з найпотужніших рупорів пропаганди Кремля – газетою “Вєсті” – то ми прискоримо цей процес. Усіма можливими способами, і акції прямої дії – не виняток. Як мінімум, інформуємо розповсюджувачів про те, чому “Вєсті” – небезпечні для українців і пояснюємо: поширюючи проросійську пропаганду – ви відкриваєте двері окупанту. Можливо, хтось задумається і знайде собі інший підробіток. Наші дії – це звернення і до влади, і до громадськості: ми повинні зробити все, щоб закрити “Вєсті” назавжди”, – говорить Serj Guepard, один з учасників акції, голова Київського Молодіжний Націоналістичний Конгрес – МНК та активіст Вільні Люди.

Це – вже не перша акція, спрямована проти “Вєстєй”. Так, протягом минулого року відбулось кілька рейдів, у ході яких ліквідовано більше 10 000 примірників газети.

Нагадаємо, власником “Вєстєй” є Олександр Клименко, екс-міністр доходів і зборів уряду Януковича, що знаходиться в розшуку СБУ з 2014 року та переховується в Росії. У березні 2015 року кандидат наук із соціальних комунікаці Артем Захарченко провів контент-аналіз газети, який засвідчив, що “Вєсті” фактично у кожному номері транслює 2-4 тези російської пропаганди. Крім того, видання послідовно створює негативний образ суспільно-політичної реальності в Україні.
У травні 2015 року Комітет Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони визнав діяльність газети “Вєсті” такою, що становить загрозу національній безпеці України, дестабілізує суспільну ситуацію та створює сприятливий фон для російської агресії.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа