Вільні Люди зупиняють реванш

Представники волонтерського, антиокупаційного руху «Вільні Люди» протягом тижня провели ряд акцій прямої дії, спрямованих на недопущення реваншу проросійських сил в державі.

vilni

Так, на річницю початку Революції Гідності, 21 листопада, активісти руху провели пікетування Печерського районного суду міста Києва, домігшись продовження терміну перебування під вартою одіозного регіонала Олександра Єфремова, який не лише був одним зі «стовпів» режиму Януковича, але й долучився до підтримки сепаратистського бандформування «ЛНР» навесні 2014 року.

Потім активісти Молодіжного Націоналістичного Конгресу, «Вільних Людей» разом із С 14 провели акцію з вилучення пропагандистських матеріалів партії “Успішна країна” екс-регіонала, представника «сім’ї Януковича» Олександра Клименка, який наприкінці лютого 2014 року, через загрозу опинитися за ґратами, разом з родиною втік з України.

В середу та четвер патріоти долучилися пікетування Голосіївського районного суду в столиці, що розглядав справу першого заступника голови Державної податкової служби – генерал-полковника Андрія Головача, якого ще називають «бухгалтером» Клименка. Дії активістів не дозволили одіозному діячеві вийти на свободу.

А в п’ятницю патріоти (ВЛ, «Правий сектор» та інші) заблокували Лук’янівське СІЗО, аби не дати можливість вивезти на суд екс-беркутівців, причетних до розстрілу Майдану 20 лютого 2014 року, маючи інформацію, що з суду ці горе-вояки поїдуть не до тюрми,а додому, під домашній арешт. За результатом акції «беркутів» не випустили з СІЗО, суд же було перенесено на 28 листопада.

Також в найближчих планах активістів не допустити «табачного реваншу» у сфері вищої освіти, куди намагаються повернутися посіпаки екс-міністра освіти, українофоба Дмитра Табачника.

«Якщо не буде реакції влади на наші вимоги, то акції прямої дії триватимуть, відбуватимуться вони ще частіше й будуть набагато чисельнішими», – відзначає голова київського осередку МНК Сергій Репік.

Джерело: opad.org.ua

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа