Вільні Люди запрошують на чаювання з Уляною Супрун

ulanasuprun

Медична реформа, запропонована командою Уляни Супрун, викликала неабиякий суспільний резонанс. З одного боку, така реакція є природньою, адже йдеться про зміни радянського типу системи охорони здоров’я. Це зачепить кожного. Українців хвилює: що зміниться? З іншого боку, обговорення медреформи штучно підігрівається противниками змін, для яких усунення корупції, здирництва та хабарництва перекриє “золотий потік”.
Важливо розібратись, як працюватиме медицина в Україні і до яких результатів це повинно привести.
Хто і чому заважає медичній реформі відбутись? Про це та інше поговоримо за чашкою чаю з Уляною Супрун.

Довідка: Уляна Супрун – в. о. міністра охорони здоров’я України, професійний лікар, громадський діяч, раніше директор гуманітарних ініціатив Світового Конґресу Українців, засновник громадської організації “Захист Патріотів”, директор Школи реабілітаційної медицини при Українському католицькому університеті, позаштатний консультант комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я. У липні 2016 року призначена заступником міністра охорони здоров’я України, а невдовзі — виконувачем обов’язків міністра.
Уляна Супрун народилася 1963 р. у Детройті, США. Тут вона зростала, ходила до української церкви, змалку була в Пласті. Згодом здобула фах лікаря-радіолога, жила та працювала у США.
Восени 2013 року разом із чоловіком Марком вирішили переїхати до України. Відтак 29 листопада під час революції була в Києві на Майдані. Уляна працювала в медичній службі, згодом очолила гуманітарні ініціативи Світового Конґресу Українців та заснувала громадську організацію “Захист Патріотів”.
27 липня 2016 року Уряд призначив Уляну Супрун в. о. Міністра охорони здоров’я.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа