“Вільні Люди” закликають підтримати законопроект “Про захист державності від проявів колабораціонізму”

vilni

Автори законопроекту наголошують на необхідності підтримати антиколабораційний пакет, що складається з законопроектів №7425 (про захист української державності від проявів колабораціонізму) та №7426 (про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо колабораціонізму та посилення відповідальності за державну зраду)).

Давно час поставити “запобіжники”, аби в майбутньому уникнути помилок минулого: не допустити у політичне життя тих, хто співпрацював з Росією. Таку думку висловив Андрій Левус, народний депутат, Керівник Проводу “Вільних Людей”. Він переконаний, що законопроекти необхідно підтримати, і громадськість повинна відіграти не останню роль: організовувати пікети, проводити інформаційну кампанію, прийти під стіни Верховної Ради 16 січня, коли буде розглядатись закон про деокупацію. “Кампанія під умовною назвою “Стоп колаборант” – поле для об’єднання патріотичних організацій”, – зазначив він.

За словами Віталія Овчаренка, співавтора законопроекту, переселенця з Донбасу, питання боротьби з колаборантами є ключовим. “Я провів низку “круглих столів”, де спілкувався з жителями прифронтових територій. Усі вони, як один, наголошували: немає ніякого сепаратизму, є лише колаборація. І Україна повинна відповідати на такі нагальні вимоги безпеки, інакше війна триватиме вічно”, – зазначив він.

colabor

“Законопроект стосуються тих осіб, що претендують на заміщення державних посад. Це фільтр, який не дозволить зрадникам України отримати доступ до влади будь-якого рівня. Передбачається створення спеціальних комісій, що розглядатимуть кандидатури і унеможливлять доступ колаборантів до державного керівництва”, – говорить Сергій Висоцький, народний депутат, заступник Керівника Проводу “Вільних Людей”.

“Не йдеться про те, щоб засудити всіх. І жителі Донбасу не повинні боятись повернення української влади. Сподіваюсь, що Верховна Рада розгляне це подання. Закликаю підтримати ці законопроекти”, – зазначив Станіслав Федорчук, голова правління ГО “Народна Рада Донеччини та Луганщини”, співавтор законопроекту.
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа