Вільні Люди вимагають захистити місце загибелі жертв політичних репресій від бізнесменів

vilni

“Вільні Люди” Чернігова закликають білоруську владу завадити відкриттю ресторану “Поїдемо, поїмо” біля Куропат, де загинули тисячі жертв політичних репресій часів сталінізму.

“Це неприйнятно для нас – людей, чиї предки були знищені в роки сталінізму, або пройшли через ГУЛАГ. Закликаємо бізнесменів і чиновників, що мають відношення до побудови та відкриття ресторану поблизу Куропат, піти з цього місця, священого для кожної чесної людини. Закликаємо уряд Білорусі припинити наругу над пам’яттю безневинних жертв”, – йдеться у зверненні представників громадськості Чернігівської області до влади Білорусії.

kurapaty

До звернення також долучився Олександр Ясенчук, координатор Вільні Люди. Чернігів.

Довідка: Куропати – лісовий масив на північній околиці Мінська, де були знайдені масові захоронення людей, розстріляних НКВС у 1937–1941 роках. Кількість жертв нині за різними оцінками, може становити від 7 до 250 тисяч жертв. З 1993 року урочище Куропати внесено до Державного списку історико-культурних цінностей Республіки Білорусь як місце поховань жертв політичних репресій 1930-1940-х років. Куропати мають статус історико-культурної цінності першої категорії, що згідно з Законом Республіки Білорусь «Про охорону історико-культурної спадщини» відповідає категорії «найбільш унікальних цінностей, духовні, естетичні та документальні гідності яких представляють міжнародний інтерес».

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа