Вільні люди вимагають притягнути до відповідальності регіонала, який керував тітушками проти Майдану

Screenshot - 02012018 - 03:23:13 PM

Регіонала Геннадія Бобова – за ґрати!

Сьогодні активісти Вільні Люди разом з іншими небайдужими громадськими середовищами долучились до пікету Генеральна Прокуратура України з вимогою завершити розслідування вбивства героя Небесної сотні Василя Сергієнка.

Справа, відкрита ще навесні 2014 року, досі гальмується та всіляко затримується. Справжні винуватці – цілком комфортно себе почувають. Йдеться про підозрюваного у замовленні вбивства лідера Черкаського Майдану – екс-регіонала, одного з депутатів, що голосував за прийняття “диктаторських законів” проти учасників Революції Гідності Геннадія Бобова.

“Тут, під ГПУ, зібрались майданівські сили. Ті, хто творив Революцію. Є такий вислів, що війна триває доти, доки не похований останній солдат. А наша революція триватиме, доки не будуть покарані всі злочинці та вбивці, що зараз ховаються по кабінетах, тікають за кордон, працюючи над втіленням реваншу. Але спільна дія об’єднала нас чотири року тому, об’єднує і зараз. Ми виборемо справедливість”, – зазначив Dmytro Zhmailo, представник Вільні Люди.

У ході протесту, активісти домоглись двогодинної зустрічі з Генеральним прокурором Юрій Луценко. Він запевнив, що детально вивчить справу та візьме її хід під свій особистий контроль.

“Які можуть бути політичні компроміси, коли йдеться про звіряче вбивство активіста та майданівця?! Справа тягнеться з весни 2014 року. Наші вимоги – прості: покарати винних. І не лише виконавців, а й замовників. Усі імена давно відомі. На сьогодні справи безпосередньо проти Бобова – немає. Минулого року Юрій Луценко заявляв про підготовку подання на зняття недоторканості із Бобова у зв’язку із несплатою податків, але поки цього не зроблено”, – говорить Олександр Ясенчук, координатор Вільні Люди. Чернігів.

Довідка:
Василь Сергієнко – майданівець, член Самооборони Майдану, журналіст-антикорупціонер. Був викрадений зі свого будинку в Корсуні-Шевченківському увечері 4 квітня 2014 року. Через кілька днів знайшли його понівечене тіло зі слідами звірячих побоїв закопаним в лісі біля села Виграїв.Перед судом постали троє виконавців злочину, що входили в “свиту” місцевого агромагната і народного депутата Геннадія Бобова.
Геннадій Бобов – екс-регіонал, який голосував за “диктаторські закони”, нині входить до депутатської групи “Відродження”. Бобова звинувачують в організації тітушок на Майдані, тому що на його базі було знайдено гвинтівки, що видавалась “Чорній сотні”. За даними “ОПОРИ”, в 2015-му Бобов входив до п’ятірки найбагатших нардепів. З величезного числа підприємств, пов’язаних з Бобовим, ключовим у справі Сергієнко є готельний комплекс “Модус”, одним із засновників якого є ТОВ “Панда”, співзасновниками якого в свою чергу є сім’я Бобових. Активісти вважають Бобова замовником вбивства журналіста, надто вже звузився коло непрямих доказів навколо його персони. Крім того, між Сергієнком та Бобовим були особисті конфлікти.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа