Вільні Люди вимагали у Президента і РНБО негайно запровадити санкції проти «112» та «NewsOne»

Zhmajlo5

Активісти «Вільних людей» зібрались на інформаційно-просвітницькій акції під будівлею Адміністрації Президента, аби публічно закликали владу закрити канали «NewsOne» та «112».

«Сьогодні ми вкотре нагадуємо, що для перемоги у війні маємо перемогти на інформаційному фронті. Ми ведемо боротьбу з рупорами Кремля вже протягом двох років, щодня моніторимо пропагандивні телеканали 112 і NewsOne і маємо беззаперечні факти того, що ці ЗМІ дублюють тези російських пропагандистів. Ми вимагаємо рішучих дій від Президента: необхідно якнайшвидше провести засідання РНБО, проявити політичну волю та закрити телеканали, які підривають національну безпеку та цілісність», – заявив Дмитро Жмайло, Керівник Штабу «Вільних людей».

Санкції проти власників цих телеканалів сприятимуть припиненню інформаційній диверсії рупорів Кремля. Адже прикриваючись свободою слова, «NewsOne» та «112» розповсюджують пропаганду держави-агресора РФ, тим самим дестабілізуючи ситуацію в суспільстві, а також деструктивно впливають на свідомість нації.

112&N1

«Однією з найбільших загроз для незалежної України є реванш проросійських сил. Вороги – агентура Путіна – намагається відновити втрачені після Революції Гідності позиції та впливи. Центральною фігуру реваншу є Віктор Медведчук і його пропагандивні рупори – 112 і  NewsOne. У той час, коли США і Канада запровадили санкції проти Медведчука, в Україні досі зволікають з розслідуванням його діяльності. Ми вимагаємо від Президента довести дією, що “Армія, мова, віра” – це не порожні передвиборні балачки», – зазначив Сергій Кузан, заступник Керівника Проводу «Вільних людей».
N1&112

Нагадаємо, «Вільні люди» неодноразово звертались до проукраїнських політиків з вимогою бойкотувати ці канали. Практично три роки боротьби дали свій результат – громадськість та політики звернули увагу на діяльність цих відверто сепаратистських ЗМІ і рішення було винесено на рівень парламенту. 4 жовтня Верховна рада проголосувала за звернення до РНБО та Президента щодо застосування санкцій проти «112» та «NewsOne». Мета Постанови – створення передумов для прийняття рішення РНБОУ про застосування персональних економічних санкцій проти власників телеканалів за створення загроз національним інтересам, національній безпеці в інформаційній сфері, суверенітету і територіальній цілісності України, сприяння терористичній діяльності та порушення прав і свобод людини і громадянина, інтересів суспільства та держави, створення перешкод для сталого економічного розвитку шляхом розповсюдження інформаційної пропаганди.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа