«Вільні люди» вимагали позбавити «Інтер» ліцензії на мовлення

Активісти всеукраїнської мережі “Вільні люди” провели пікет Київського апеляційного адміністративного суду за скасування ліцензії телеканалу “Інтер”. Саме сьогодні, 25 лютого, суд розглядав скаргу каналу “Малятко ТВ” проти “Інтера” щодо продовження ліцензії на цілодобове мовлення до 2022 року.

Учасники пікету тримали в руках плакати з написами “Інтер – п’ята колона Кремля”, “Ящик для овочей” та “Вимкни Інтер – включи мозок”. Окрім цього, під стінами суду вони влаштували перфоманс, що продемонстрував діяльність “Інтера” як інструмента російської пропаганди. Активісти символічно викинули брехню, яку поширює телеканал та закрили його.

“Ми обурені тим, що  Нацрада з питань телебачення та радіомовлення закриває очі на відверту антиукраїнську позицію мовника, тож вийшли на вулицю з вимогою закрити канал. Навколо телеканалу вже не вперше виникає скандал – тож причин закрити його є достатньо: у новорічну ніч на 2015 рік транслювали святкову програму за участі українських та російських зірок-симпатиків ЛДНР та анексії Криму, а тепер у всіх “на слуху” ситуація зі Столяровою”, – пояснив Сергій Кузан, співкоординатор руху “Вільні Люди”.

“Рік тому ми вже робили спробу заборонити діяльність проросійських ЗМІ. На той момент «Інтером» володів російський «Перший канал». Однак, коли було зареєстровано законопроект щодо заборони телеканалів, власниками яких є резиденти каїни-агресора, власник був змінений. Ми також пробили рішення Комітету нацбезпеки про те, що діяльність «Інтеру» шкодить інформаційній безпеці. Але лобі Фірташа та Льовочкіна в українській політиці перемогло. Нас звинуватили в утиску свободи слова. Законопроект навіть не потрапив в сесійну залу», – зазначив Андрій Левус, народний депутат та засновник руху “Вільні Люди”.

На думку активістів, телеканал «Інтер» є інструментом російської інформаційної агресії. Адже  війна, яку веде Кремль проти нашої держави, в першу чергу, є інформаційно-пропагандистською, а  діяльність «Інтеру» шкодить інформаційній безпеці України.

«Нам не цікава саме ця одіозна Столярова. Таких сидить десятки в різних медійних ресурсах. Наше питання до влади, – а де робота чиновників, покликаних представляти інтереси держави. Чому немає адекватного захисту інфопростору, чому російський непотріб продовжують заливати в голови українців», – наголосив Сергій Кузан.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа