“Вільні Люди” вітають проект сенатора США Роба Портмана щодо виділення 500 млн доларів на допомогу оборонній сфері України

capitol-summer

За ініціативи сенатора США Роба Портмана, у Законопроекті США про Національний оборонний бюджет на 2018 фінансовий рік передбачено виділення 500 мільйонів доларів на допомогу Україні в сфері безпеки, включаючи надання летальної та іншої зброї, навчання та технічну допомогу.

“Вільні Люди” сподіваються, що проект Портмана пройде відповідне затвердження комітетом Сенату з питань збройних сил, і законопроект буде прийнято на голосуванні в Сенаті.

Зміцнення двосторонніх відносин між Україною та США сприятиме припиненню російської збройної агресії. Світова спільнота вільних держав повинна усвідомлювати ризики для безпеки та збереження світового порядку, пов’язані з політикою Путіна.

Сенатор США Роб Портман зазначає про існування двосторонньої угоди щодо політичних інструментів, які Сполучені Штати повинні використовувати як частину своєї всеохоплюючої стратегії для підтримки України, запобігання майбутньої агресії проти союзників та інтересів США. Саме тому, в його законопроекті кошти закладено не лише на поставку зброї в Україну, а й на підтримку реформ у сфері захисту та оборони.

Роб Портман – послідовний державний діяч, що в своїх виступах постійно наголошує: надання зброї Україні – це не достатня умова для врівноваження ситуації. “Скасування санкцій проти Росії за будь-яких обставин, крім зміни її поведінки, яка і призвела до санкцій – це небезпечний меседж для всього світу, де вже поставлені під сумнів цінності керівництва США і довіру до зобов’язань Штатів перед світом”, – зазначив сенатор в одній зі своїх заяв.

Сенатор постійно підтримує Україну та робить усе, аби припинити російську агресію на Сході України. Він переконаний, що США та НАТО мають надавати постійну економічну, політичну та військову підтримку, необхідну для забезпечення України її демократичного майбутнього, що є критично важливим не лише для Східної Європи, але й для широких інтересів США.

Саме тому його законопроект – це результат послідовних дій, моніторингу, аналізу ресурсів та можливостей, які США може надати України для ефективної підтримки України.

“Вільні Люди” – всеукраїнська громадсько-політична організація, діяльність якої спрямована на звільнення держави від прямих та гібридних впливів Російської Федерації і реваншистів. Мережа “Вільні Люди” створена в квітні 2013 року членами патріотичних організацій з метою об’єднання зусиль у кампаніях прямої дії щодо захисту євроінтеграційних устремлінь України.

ua-usa4

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа