Вільні Люди продовжують боротьбу за припинення російської монополії на цигарки в Україні

Завдяки Вільним Людям справа ФСБшного “Мегаполісу” зрушила з місця. Сьогодні відбувається засідання АМКУ щодо компаніі “Тедіс” (“Мегаполіс”)
#ВільніЛюди Прийшли на засідання АМКУ аби проконтролювати розгляд питання незаконної монополії на ринку дистрибуції сигарет, яку було створено російським олігархом Кесаєвим та партнером Саші Стоматолога Борисом Кауфманом у змові з виробниками цигарок, які з 2011 року без наявності об’єктивних зовнішніх причин для цього почали скорочувати кількість компаній яким реалізують цигарки і в 2013 припинили продавати разом будь кому окрім Мегаполісу
Ми вимагаємо наведення справедливості – очищення економічного простору від окупантів та старорежимних олігархів, яскравим уособленням яких є Мегаполіс та Кауфман.
Ми більше року привертали увагу до цієї проблеми. Активісти «Вільних людей» проводили акції прямої дії, блокували склади компанії по всій Україні. Народні депутати з міжнародного антиокупаційного обєднання «Наступ»писали звернення Президенту,скликали санкційний комітет Кабміну.
Завдяки суспільному розголосу, ми дотиснули владу і змусили внести Ігоря Кесаєва, власника «Мегаполісу», керівника спілки офіцерів ФСБ та власника російського збройного заводу в санкційний список РНБОУ
Компанія «Мегаполіс» є монополістом з дистрибуції тютюну, який займає 99% ринку. Ринок цигарок повністю був окупований злочинним режимом. Монополізація відбулась в незаконний спосіб репресивними методами. Кауфман монополізував ринок шляхом наїзду з боку прокуратури та МВС часів Пшонки-Захарченка на регіональних дистриб’юторів, які були змушені йти під «Мегаполіс». Представники Януковича втекли, а їхні гаманці залишилися і постійно поповнюються.
11 листопада ми пікетували АМКУ з вимогою зайнятися цією проблемою. Представники Антимонопольного комітету спілкувалися з нашими представниками та народними депутатами і запевнили, що розслідування буде проведено,. Нарешті, сьогодні питання незаконної російської монополії внесено в порядок денний засідання Антимонопольного комітету.
Ми вимагаємо визнати монополією компанію «Тедіс» («Мегаполіс»), прийняти рішення про роздрібленняпідприємств, та змусити його заплатити передбачені законодавством штрафи
Остаточне рішення буде прийнято цієї п’ятниці.

Вільні Люди
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа