Вільні Люди передали звернення щодо звільнення Піковського у Кабінет Міністрів

unnamed

Активісти “Вільних Людей” прийшли до Кабінету Міністрів, щоб передати звернення громадськості з вимогою звільнити начальника Енергетичної митниці ДФС Ігоря Піковського, а також відкрити проти нього кримінальне провадження.

Активісти встановили фігуру-манекен Піковського з російськими “лаптями”, скандували “Піковського – за ґрати!”, щоб привернути увагу КабМіну.

У той час, як Україна здобула таку бажану і довгоочікувану перемогу у “газовій суперечці” з Росією в міжнародному арбітражі, Ігор Піковський примушує Україну платити за транспортацію газу, який Росія постачала на тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей. Тобто – фактично підриває довіру українців та світової спільноти до державних органів України.

“Піковський наклав штраф не на конкретну особу, а на державу. Він сприяє не лише газовій війні проти України, а й окупації Росією території Донецької і Луганської областей. Усе, що відбувається на окупованих територіях – вина Російської Федерації, і повну відповідальність за все це несе окупаційна адміністрація. Україна – правова держава, і законом передбачено: Україна не має платити за транспорт цього газу”, – говорить Дмитро Жмайло, Керівник Штабу “Вільних Людей”.

Представник департаменту інформації та комунікації з громадскістю Кабінету Міністрів України прийняв письмове звернення. Разом з ним, “Вільні Люди” передали порваний Піковським примірник звернення, що чітко демонструє ставлення Піковського до думки громадськості.

“Ігор Піковський – типовий представник режиму Януковича, агент “русского міра”, який завдяки своїм впливам, посаді та безкарності сприяє російському агресору та підриває наш суверенітет зсередини. “Вільні Люди” боротимуться з усіма виявами реваншизму, з кожним, хто сприяє окупації. Саме тому ми вийшли на цю мирну акцію і вимагаємо, щоб КабМін почув нас: інакше будемо вдаватись до наступних кроків”, – зазначив Сергій Кузан, заступник Керівника Проводу “Вільних Людей”.

Окрім того, сьогодні зранку “Вільні Люди” завітали до Ігоря Піковського і особисто в руки передали йому звернення, вимагаючи залишити посаду. Крім того, вручили традиційні російські “лапті” як адепту “русского міра”.

“Вільні Люди” будуть стежити за розвитком справи.

Нагадаємо, начальник Енергетичної митниці ДФС Ігор Піковський вимагає від України оформляти і оплачувати природний газ, який “Газпром” постачав на тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей. Оскільки газ “зайшов” в Україну через окуповану територію Донбасу, Україна не зобов’язана сплачувати за ці витрати.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа