Вільні Люди отримали чергову перемогу над російським тютюновим монополістом «Тедіс-Україна»

tedis

Сьогодні, 31 травня у Господарському суді м. Київ (вул. Богдана Хмельницького, буд. 44-в) відбулось чергове судове засідання у справі тютюнового монополіста ТОВ “Тедіс-Україна”.
(колишня назва «Мегаполіс»), контроль якого вже традиційно здійснювали активісти мережі «Вільні Люди». Варто нагадати, що АМКУ наклав на компанію стягнення у сумі 431 млн грн. за порушення антимонопольного законодавства.
Суд прийняв цілком законне рішення і відмовив представникам команії «Тедіс-Україна» у позові щодо скасування накладених штрафів.
«Наша боротьба з російським тютюновим монополістом розпочалася ще на початку 2015 року. За короткий час Вільними Людьми було заблоковано основні склади компанії. В кінці минулого року під нашим тиском Антимонопольний комітет нарешті прийняв рішення щодо Тедісу-Мегаполіса. Всі судові засідання контролювали наші активісти і сьогодні ми здобули чергову перемогу», – зазначив Керівник Проводу Вільних Людей Андрій Левус.
«Будемо сподіватися, що в цій справі нарешті поставлено крапку. Однак згідно законодавства, позивачі мають право оскаржити рішення Господарського суду в Апеляційному суді. Як би не розгорталися події, ми і надалі тримаємо цю справу на контролі», – зазначив заступник Керівника Штабу Вільних Людей Дмитро Жмайло.

megapolis-piket
Нагадаємо, що російський тютюновий  монополіст «Тедіс-Мегаполіс» незаконно виводив великі суми коштів за кордон, у тому числі – для фінансування ЛНР/ДНР у війні з Україною. Встановлено, що попри заборону РНБО та НБУ через рахунки фірм – транзитерів за 2015-2017 виведено 2,5 млрд грн. Враховуючи, що власником є російський олігарх Ігор Кєсаєв, проти якого застосовано санкції, фінанси скеровувались для підтримки російської агресії проти України.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа