Вільні Люди обговорили з Патріярхом Філаретом створення духовного центру в Одесі

filaret-odesa

Одеські активісти – як одесити, так і переселенці з Донеччини та Луганщини – звернулись до владики Марка Одесько-Балтської єпархії КП УПЦ з проханням забезпечити їхні релігійні потреби: створити духовний центр Київського Патріархату в Одесі.

Сьогодні на зустрічі з Патріархом КП УПЦ Філаретом представники громадськості – Вільні Люди та Самооборона Майдану Одеси обговорили всі деталі, щоб реалізувати проект у найближчому майбутньому. Святійший Патріарх благословив духовну опіку та облаштування молитовної кімнати для звершення богослужіння.

“У перспективі – створити єпархію в Одесі як повноцінний центр духовної культури. Сьогодні ми знайшли юридичний механізм реалізації проекту. Це дуже важливо, адже в Одесі – мінімальний відсоток церков саме Київського Патріархату. Через це вплив церкви, фактичне керівництво якої знаходиться в Росії, високий. Зрозуміло, що необхідно мінімізувати його. Поряд з цим, вірянам необхідно дати можливість долучитись до деколонізаційних процесів”, – говорить Тодор Пановський, активіст “Вільних Людей” з Одеси.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа